Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry horror? Ale oprócz typowych gniotów. Byłabym wdzięczna.
co do walentynek to chyba był jakiś chorror który się tak nazywał ;) więc polecam obejrzeć go właśnie dzisiaj :) The tale of Two sisters- a racja zapomniałem o tym filmie fajny, ale dla mnie bardziej thriller, łowcy umysłów to taki słaby thriller ale dość dobrze trzyma psychike, no film MUCHA to ja kiedyś oglądałem ale chodziło mi o filmy z mniejszymi owadami ;) jak ktoś zna jakiekolwiek tytuły z owadami( mrówki, pszczoły, osy nawet nietoperze ale bez pająków!!) to bardzo bym prosił. Aha nie oglądałem ale mama mi zawsze o nim coś marudzi - Pies Baskervillów :) może ciekawy, jak ona mi tak truje cały czas o nim głowe.Pozdrawiam.
Ooo tak, słyszałam o tym horrorze... Przydałby się dziś, bo mam zrąbane Walentynki-jestem sama. Więc "pasuje" akurat do mojeg nastroju :(
Horror na Walentynki ???? :)
ja mam horror PO Walentynkowy ..:/
czyli leczyć cholernego kaca :D:D:D:D
Pozdro... ;)
28 Days Later...
Boogeyman
The Cave
The Descent
Dawn Of The dead
Day Of the Dead 2 - contagium
Land Of the Dead
Dead Alive (lub Braindead)
Dead Pit
Dog Soldiers
Dog Soldiers 2
The Exorcizm Of Emily Rose
Gothica
Ripper Letter From hell
Signs
Sixth Sense
Skeleton Key
Stir Of Echoes
White Noise
Horrory & Thrillery jakie mogłem jeszcze znaleść ;)
Boogeyman
Dawn Of The dead
Day Of the Dead 2 - contagium
Land Of the Dead
Dog Soldiers
Dog Soldiers 2
The Exorcizm Of Emily Rose
Gothica
Signs
Te filmy oglądałam, reszty niestety nie ;)
Pozdrawiam :)
PS: Współczuję, ale nie zazdoroszczę kaca :PP :)
Hejka duzo ludzi poleca ci the descent ja osobiscie sie na nim śmiałam, nic specjalnego, a ze masz podobny gust co do horrorow jaki ja mam wiec ci sie raczej nie spodoba :) pozdrawiam i miłego ogladania =)
Heh, też słyszałam, że descent to kicha... :// Dziękuję za uznanie ;) Miło mi :)
Doom (na pdst. gry)
Creep
The Amityville Horror (starsze części + remake '05)
The Devil's Advocate
Omen 1, 2, 3, (ewentualnie część 4 ;p)
można też wygrzebać cos z serii Friday The 13th, A Nightmare On Elm Street lub Halloween :D
Jeepers Creepers 1, 2
Hannibal
Red Dragon
Hostel
Stigmata
Wrong Turn
Bram Stocker's Dracula
Maniac Cop 1, 2, 3 (takie średnie :p)
znowy mieszanka Horror/Thiller... :D
Pozdro..... ;)
PS: Co do tego The descent to jest w tym troche racji (wpis koleżanki powyżej) jedna lub dwie sceny co się mozna było wystraszyć :| i to wsjo
PS: Wejź jeszcze pod uwage film " Wolf" z Jack'iem Nicholson'em :P
The Amityville Horror (starsze części + remake '05)
The Devil's Advocate
Omen 1, 2, 3, 4
Friday The 13th
A Nightmare On Elm Street
Halloween
Jeepers Creepers 1, 2
Hannibal
Red Dragon
Stigmata
Wrong Turn
Bram Stocker's Dracula
Te filmy już oglądałam :)
Dziękuję za radę Michael'lo i za zaangażowanie :) Miło mi bardzo :)
No ja juz niewiem co by Ci tu jeszcze zaproponować :):):)
to może tak mniej straszne jak...
Jaws 1, 2, 3, 4
Critters 1, 2, 3, 4
(hahahaha)
Pozdro..... ;)
To już oglądałam :PP :)
Ale i tak dzięki za poświęcenie Michael'lo :)
tak sobie czytam i rzeczywiście przecież było bardzo dużo fajnych horrorów ale nikt nie potrafi sobie ich przypomnieć, Szczęki no przecież to jest jazda :) jak można zapomnieć o takich filmach...aż wstyd, kiedyś zawsze leciały fajne filmy w TV to i nikt teraz ich nie pamięta...Obcy w sumie też niezły film, o ile pamiętam to jedynka była straszna a reszta to już bardziej akcja ale ja tam i tak uwielbiam Obcych, pamiętam jeszcze jakiś film daaaawno temu leciał w TV ale zapamiętałem tylko jedną scenę, stał sobie koleś koło jakiegoś dużego kamienia z dziurami, a wśrodku w tym kamieniu oczywiście baaardzo ciemno, no ja bym tam ręki nie wkładał, on włożył....no i zgaduj co dalej :P, pozdro
Do whateva@...
Już wcześniej wspomniałem o "Braindead" tylko że ja mam jakąś wersje z powycinanymi scenami ;/ (poprosu film jest skrócony o kilka minut) i jest pod nazwą Dead Alive. Sam byłem zaskoczony :|
A Teraz coś dla (roots23) .... :)
Duzo ciekawych filmów możesz znaleźć (przynajmniej miom zdaniem:D ) w filmografi Was'a Craven'a. Twórcy Koszmaru z Ulicy Wiązów albo Horror Trylogii Krzyk :D
Pozdro ;)
coś jeszcze mi się przypomniało - Ravenous, może nie straszny ale o Kanibalach :) a ja tam lubie takie filmy. Ciemność - jakiś horror ale nie oglądałem, Wywiad z Wampirem miałem dziesiątki okazji żeby obejrzeć ale jakoś nie dałem sobie czasu, Masakra Piłą Mechaniczną, osobiście nowa wersja była według mnie tak beznadziejna że aż płakać się chciało, bo duużo słyszałem o tym filmie jaki to on nie jest fajny no ale chyba chodziło o starsze częśći których nie oglądałem, Dom Na Nawiedzonym Wzgórzu- nie pamiętam czy straszny, ale chyba był fajny, CUBE- bardziej thriller niż horror, ale ciekawa koncepcja i fajnie giną :) dwujka beznadziejna za to 3 troche nadrabia, a teraz ściągam stare THE CUBE z 1969 roku, na podstawie tego filmu nakręcono pozostałe CUBE.Pozdro :)
Nikt nie Bas Taste bo to chyba komediohorror a Martwica Mózgu to konkretna komedia :D z elementami horroru, mam gdzieś na chacie, jak koleś kosiarką leci na całą chałupę zombiasów mmmmmmmm co za widok :)
Dzięki za te filmy, Bad taste, Braindead, Masakre piłą mechaniczną, Dom na nawiedzonym wzgórzu, Cube, Wywiad z wampirem już oglądałam :)
A tego Avenousa nie :(
PS: Craven'a już w większości oglądałam ;) Krzyk i Koszmar z ulicy Wiązów całe ;)
Pozdrawiam i dziękuję za zaangażowanie :)
Dorzuciłbym jeszcze :
Duch (chyba 3 części tego były, niejestem pewien)
The Cellar
The Prophecy
Cursed (horror z odrobiną humoru :| )
Bunkier SS
Azyl
Hollow Man
Insect
Tremors
The Ghost And The Darkness
The Good Son
The Butterfly Efect i Wild Things (oba filmy niźle zakręcone :D )
The Thing
zaś mieszanka Horror/Thriller)
hmmmmm.......
Jak znajde coś ciekawgo jeszcze to dam znać.. :]
Pozdrawiam ;)
Lub jak ktoś jest fanem cięższej muzyki (min.Black Metal) to polecam film... CRADLE OF FEAR (w roli. gł vokalista zespołu Cradle Of Filtf :) )
chociasz film polecam tylko fanom... zbyt widać taka amatorską kamere ://// (dla horror fanów ) ;)
Niestety oglądałam Cradle of fear :/// Nic specjalnego jak dla mnie, żenujący film.
A co do tych podanych to te oglądałam:
Duch
Bunkier SS
Azyl
The Ghost
The Darkness
The Butterfly Efect
A reszty nie ://
Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie-to jest bardzo miłe :)
no Ja niestety też ogladałem Cradle Of Fear :|
amatorszczyzna :////
hmmmm....
no to może zobacz sobie te przerażające Gremliny lub Sok z Żuka (hahaha)
jest jeden taki horror/kom Frighteners Peter'a Jackson'a z Michael'em J. Fox'em w roli gł. hehe
a nad takimi konkretniejszymi musze powęszyć jeszcze..
wkońcu na tych stronach masz juz tego wcholere :)
pozdrawiam ....;)
Hehehe Gremliny też oglądałam :]
Frighteners to są o ile się nie mylę Przerażacze i to też zaliczone :PP :)) Heh, też wiem, że tu jest dużo filmów, ale mi chodzi o już sprawdzone :)
Wczoraj oglądała The Eye1 w wersji jap...:// Myślałam, że to bedzie coś rewelacyjnego, a tu taka kicha na maxa, że aż szkoda słów :// Dało się oglądnąć, było parę fajnych moemntów, ale ogólem zrąbali dobry pomysł :/
Co do zaanażowania-miło mi, że ktoś się tym interesuje :)
No przykra sprawa z tym The Eye1 :)
Ja bym sie chciał spytać czy znasz może jakiś hasz lub id pliku itp..(np na eMule) lub jakieś Torrenty do wszystkich części OMEN ??
Za cholere nie umię znaleść wszystkich części a jak już znajde to są w jakiejś Włoskiej ,Francuskiej itp.. wersji :
Siemka!
czytalem polowe odpowiedzi na twoja prosbe (reszty mi sie nie chcialo czytac) i musze przyznac ze trudno cie nagiac!
ja rowniez jestem horrormaniakem i moge ci polecic takie pozycje(wymieniam tylko kilka bo ogladalem ich tak duzo ze nie starczyloby miejsca:D)
shutter(znakomity)
hostel(naiwny,brutalny ale w sumie dobry)
teksanska masakra pila mechaniczna
cube wszystkie czesci(bardzo specyficzny,dziwny film)jesli nie ogladalas to obowiazek(chociac to raczej thrillery)
zejscie
ring i wszystkie tego typu azjatyckie filmy
koszmary z ulicy wiozow
pozdro!
ps.ostatnio czaje sie na The Hills have Eyes (2006) ale to chyba dopiero w marcu
Do Michael'lo: niestety nie mam pojęcia gdzie czegoś takiego szukać i gdzie znaleźć :/ :( Nie mam Emule tylko BearShara i z tego ściągam filmy :) Polecam.
Wybacz, ale w tej sprawie nic Ci nie doradzę :(((
Do Jigsaw: No widzisz, ja na prawdę masę filmów ogądałam :) Między innymi te filmy, które wymieniłeś, oprócz Hostela, Shuttera i Zejścia :) No i tego The Hills have Eyes :)
Widzialem trailer do Hills have eyes - jest calkiem dobry, a jak wypadnie film przekonam sie juz za 3 tygodnie.
Swoja droga warto zobaczyc oryginal "The Hills have eyes" Wesa Cravena z 77 roku!!!
obejrzyj "sklepik z marzeniami" wg Kinga....Książka jest też niesamowita....Kiedys dzieicęciem będąc oglądałem jakiś horror...i do dzisiaj jak wspomnę piłeczkę spadającą ze schodów.....to ciarki mnie przechodzą.....Tylko qrna nie pamietam tytułu....
Sklepik z marzeniami czytałam, nie oglądałam :)
Zresztą jak większość książek Kinga :)
A ten horror, który opowiadasz to nie czasami Www.Strach???
Najstraszniejszy horror to Klan i Złotopolscy (nie jednego już eRka powiozła na sygnale po sesji z nimi:-)
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))
sklepik warto obejrzeć.....Dość dokładnie odzwierciedla klimat książki.....Starszy jest to już film.....ale warto..
nie, nie WWW.strach, to film z lat 81-81 ubiegłego wieku:)...
A Shutter????Cienizna.....Mam powoli dość panienek wychodzących z różnych wodnych cieków...Nuda,
Polecam:
- The Fog (może nie jest aż tak straszny, ale z pewnością klimat w filmie nadrabia wszystko)
- Saw I i Saw II (świetna gra aktorów, ciekawy, intrygujący, klimat i "fajne" sposoby zabijania)
- Devil`s Reject (kontynuacja "Hosue of 1000 Corpses"... w sumie to możesz obejrzeć oba, ale druga część jest lepsza moim zdaniem)
- House of Wax (jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem... może nie jest najstraszniejszy na świecie, ale warto go obejrzeć... dlaczego? Bo jest świetny ^^)
- Amityville (ogladałem tylko z 2005 roku, ale niezgorsza :D)
- Tamara (bardzo fajny film... zwłaszcza scena przed kamerą, którą musisz zobaczyć :DDD)
- Koszmar z ulicy Wiązów... klasyka!
acha zapomnialem dodac ze jak chcesz dobre horrory to czytaj i ogladaj wszystko co zwiazane ze stephenem kingiem
polecam w szczegolnosci wielki marsz:swietny poprostu swietny,jedna z moich ulubionych ksiazek
Do roots23... :)
hehee z tym Omen'em to już nic, znalazłem :D:D:D
i tka dziękuje że chociaż odp. na moja proxbei dziękuje za zaangażowanie :P
ostatnio nawineły mi sie takie filmy jak Scarecrows i Slash
(Slash ogladałem niecały ponieważ miałem go w Włoskim dubbingu :
Hmm na The Fog byłam w kinie... nic rewelacyjnego :///
Obie części Piły? to jest thriller ale jak dla mnie nic specjalnego.
Devil's Reject nie oglądałam
House of Wax największa kicha jaką kiedykolwiek widziałam!
Amityville jest bardzo dobre, ale te starsze części-po prostu cudo :)
Tamary nie oglądałam
A klasyka Koszmarów z ulicy Wiązów jest super :)
Do Jigsaw-przeczytałam większość książek KInga, tak samo z filmami jego-większość już oglądałam :) Polecam szczerze :)
Do Michael'lo :)
No to gratulacje w poszukiwaniu :) Cieszy mnie to, że znalazłeś to czego chciałeś :)
Scarecrows i Slasha nie oglądałam.
Aniołów Apokalipsy i Vidocq też nie no i to End Of Days i Below
A co to jest to House of Eax?
Słyszałam o tym filmie "W mroku pod schodami" że jest dobry ;)
Wczoraj oglądałam Creep-Lęk, ciekawe, nie powiem ;) Choć oklepany motyw i fabuła :)
Pozdrawiam ;)
Różne, przeróżne filmy ;) np. zły skręt, the village i inne np jeszcze krzyk ;)
Ja od siebie dodam:
Re-Animator 1 i 2
Proszę polećcie mi jakieś horrory/thrillery ,których akcja mam miejsce w jakiś szpitalach, szpitalach psychiatrycznych, podziemiach jakiś itd. Wiem, że jest napewno kilka takich :) . Czekam z niecierpliwością
Dziękuję za radę :)
A co do tych horrorów, to może Gothika, ale to jest beznadziejne. Jak narazie więcej nad tym się nie zastanawiałam :)
Pozdrawiam
Gothice widziałem, wczoraj za to oglłądałem Madhouse, który okazał się średnim filmem, ale klimat szpitalny był i do tego pełno świrów :) .
Niech jakiś wytrawny znawca wypowie się i zarzuci tytułami :)
bardzo pododbal mi sie filmik "Tożsamość"..ciekawy zakrecony.. polecam
gothica...ciekawa momentami..ale jakso od razu mozna bylo sie wszystkeigo domyslec..
w "Identity" inaczej.. ciekawiej.. mocniej.. mozna bylo sie domyslac mordercy..ale rozeznanie rzeczywitosc kontra 'umysl' piekna!
Przedwczoraj oglądałam dość spoko film-The Think, choć mało było momentów strachu ;)