PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Bardzo fajny

ocenił(a) film na 4

No może nie jakiś super, ale na 100% lepszy od części I, jest pełno ciekawostek z gry (np nazwa motelu w którym zatrzymała się Heather, a w którym leżał but kopciuszka, który potrzebny jest do zagadki w grze - oprócz tego w końcu nazwiska no i takie postacie jak np. Leonard Wolf czy [SPOILER][SPOILER] wyjęcie pieczęci z jego ciała - super nawiązanie do gry.. Bardzo fajne :)

ocenił(a) film na 4
Vaez

Taki sobie, jest pełno ciekawostek z gry (np nazwa motelu w którym zatrzymała się Heather, a w którym leżał but kopciuszka, który potrzebny jest do zagadki w grze - oprócz tego w końcu nazwiska no i takie postacie jak np. Leonard Wolf czy wyjęcie pieczęci z jego ciała - super nawiązanie do gry.. zawsze coś.. no i zakończenie fajne - Travor i konwój z Downpour :)

@nie mogłem zedytować tematu głównego, a zmieniłem zdanie więc to jest moja prawdziwa opinia

ocenił(a) film na 2
Vaez

Niestety takie "ukłony" w stronę fanów gry nie robią filmu w momencie, w którym ani historia, ani nawet żadna postać występująca w filmie nie ma nic wspólnego z oryginałem. Twórcy filmu mają wziąć historię i to ją zaadoptować na potrzeby innego medium, to ta opowieść i charaktery postaci są najważniejsze, a nie to czy w filmie pojawi się mało istotny przedmiot z gry.

ocenił(a) film na 4
SadoMisio

Mylisz się

ocenił(a) film na 2
Vaez

Mylę się co do czego?

ocenił(a) film na 10
Vaez

zgadza się;)