Film jest po prostu tragiczny, NIE STRASZY a to horror i ten zarzut już wg mnie kompletnie go
dyskwalifikuje, do tego jako fan gry zasnąłem po 30 min!!! A to chyba coś znaczy ;) Słabo...
Bardzo słabo...
Ten film to jakaś profanacja... Od samego początku filmu jesteśmy bombardowani potworami które są chyba tylko po to żeby być (chociaż pomysł na pająka z lalek całkiem w porządku), a kolejne sceny to coraz więcej bezsensu i głupich efektów w trzy de. Kompletnie brak klimatu znanego z gier i nawet z pierwszej części filmowej silent hill który przy tym "dziele" to arcydzieło. Niestety ale oglądając ten film czułem tylko zażenowanie i od razu widać, że film ciągnie tylko na licencji gry. A ostatnia walka piramidogłowego z tą babką to jakaś kpina - co to jest mortal kombat czy silent hill??! Ehh jestem wielkim fanem tej serii i po niezłej jedynce na tej się kompletnie zawiodłem i już nawet nie liczę na to by kolejne części miały by być lepsze. Jedynymi plusami filmu była muzyka oraz kilka smaczków które fani od razu wyłapią. Szkoda...