PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34159
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Klimat Silent Hillowy jest zachowany.

ocenił(a) film na 2
Detoksynator

spadający popiół i duży mieisek z zakutą trójkątna głowoa to nie klimat,wygladało to tak jak by ktoś scenariusz napisał w 5 minut na kolanie,a reszte (efekty specjelne,projekty budynków)skopiowano zmienio o zarysy żeby nie było że żywcem przeniesione z poprzedniej części,chybaa wolał bym iść na zbió pieczarek niż do kina na to coś.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Detoksynator

Zbieranie pieczarek w lutym byłoby klimatycznie zdecydowanie bardziej w stylu Silent Hill, niż cokolwiek, co pojawiło się w tym filmie :)

ocenił(a) film na 7
Reimar

corey zbiera w lutym i jest zadowolony ;)

ocenił(a) film na 2
Detoksynator

zapisz się do kółka mikologicznego jeśli chcesz porozmawiać o pieczarkach,a nie spamuj na forum bo o filmie jak widać nie potrafisz dyskutować,dobranoc :)

ocenił(a) film na 7
corey843

Dobranoc.Pieczareczki pod poduszeczki

ocenił(a) film na 7
Detoksynator

a boczniaki ?

ocenił(a) film na 7
vince25xx

a boczniaki w kozaki

ocenił(a) film na 2
Detoksynator

Szkoda tylko że, przyzwoitego aktorstwa, akcji i sensu nie zachowano.

Detoksynator

Tym razem rozpiszę się w temaci filmu Silent Hill część 2.
Pierwszą część filmu podziwiam za bardzo dobre odwzorowanie lokacji, postaci i muzyki. Wszystko natychmiast kojarzy się z kultową już groą od Konami. Film był ciekawy, zwarty i nie przynudzał. Po obejrzeniu drugiej cześci filmu niestety nie ma już takich odczuć. Film jako taki nie był zły jednak nie był też rewelacyjny. Pozycja obowiązkowa dla fanów gry ale podejrzewam że po seansie i oni nie będą zachwyceni. Wiele elementów rzeczywiście wygląda jak skopiowana z jedynki. Fabuła mało przekonywująca, wręcz napisana na szybko na potrzeby komercyjnego hitu. Jednym słowem film do obejrzenia na raz przede wszystki z samej ciekawości co spotkało bohaterów części pierwszej, wiemy wszyscy jak się skończyła. Chętnie wróce do Silen Hill ale pozostanę przy pierwszej części filmu.

ocenił(a) film na 7
Detoksynator

klimat spoko, jest on najmocniejszym elementem tego filmu, a fabuła - najsłabszym

ocenił(a) film na 6
kryslav

byłem na tym filmie w kinie oglądałem pierwszą część i druga według mnie trzyma poziom ma fajny klimat może fabuła nie jest rozbudowana jak u poprzednika i przypomina grę komputerową czyli znajdź coś, walcz , uciekaj , pokonaj bosa ale czy to źle moim zdaniem nie

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

no ale tytuł zobowiązuje. przecież to jest Silent Hill!!!

ocenił(a) film na 2
mrPARADOKS

Z tym, że ta gra ma bardziej rozbudowaną fabułę, a postacie mają jakieś charaktery w odróżnieniu od tych filmowych. ;)

ocenił(a) film na 6
SadoMisio

No może i tak ale według mnie film nie jest zły