PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

... kpina z poprzedniej części. Pierwsza część miała klimat. I nie rzygała z ekranu samymi efektami komputerowymi. Tutaj miałem wrażenie, że nic się nie działo. A jedynym sensem filmu było dojście do wesołego miasteczka. Może to dlatego, że to poprzednia część zwinęła najfajniejsze wątki ( historia miasta), ale to nie usprawiedliwia tego, iż część jest schrzaniona. Jak nie było pomysłu można było jej nie robić.
Dlaczego moje hejterstwo? Po prostu się zawiodłem. I nie mogłem przejść obojętnie.
Mimo wszystko ocena 5. Film dało się oglądać, był średni, ale 0 w tym silent hill.

ocenił(a) film na 5
szumu9

Ja też dam 5/10 i co tu dużo gadać fabuła jak i aktorstwo na minus a na plus fajne potworki i wyśmienita służba zdrowia w Silent Hill nie mówiąc już o sexy pielęgniarkach ;P.Co do gry nie grałem ale słyszałem że dwójka nawiązuje podobno do gry tak ktoś pisał,zresztą nie ważne bo i tak te 20 mln dolarów to kasa wrzucona w błoto.Pozdro

ocenił(a) film na 4
szumu9

zgadzam się, ogólnie efekty były lepsze w części,
nie podobał mi się, nie było żadnej walki z tymi dziwolągami, żadnego sensu w tym że Shannon idzie przez miasto no i znak witający w mieście był po drugiej stronie drogi, choć w 1 części był gdzie indziej
no i ten Kit, niech trzyma się GoT bo tu nic nie pokazał oprócz lwiej grzywy :/