PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Pendleton?

ocenił(a) film na 6

Pod koniec filmu pojawia się Travis Grady, który opuszcza Silent Hill. W Origins uratował Alesse i w jednym z zakończeń stał się Piramidem.Czy wiec o on nim był w filmie?Natomiast ostatnia scena to konwój wiozący wieźniów ( czyli motyw otwierający Downpoora )..Myślicie, że Pendleton będzie w trójce, czy to tylko na smaczek ?

ocenił(a) film na 6
tequila82

Downpoura

ocenił(a) film na 4
tequila82

pewnie taki smaczek tylko, upchali co tylko można- myślałem, że miną się jeszcze na końcu z Jamesem z SH2 :) Film nie za dobrze radzi sobie w światowym box office więc wątpię, że powstanie kolejna część , a jak już to pewnie z jeszcze mniejszym budżetem i być może od razu na dvd wyjdzie.

ocenił(a) film na 6
karols22

Jamesa w łódce faktycznie brakowało pod koniec;)A poważnie to mam nadzieję, że nikt nie weźmie się za historię z 2 części gry...Zarówno S.H. Gansa jak i Bassetta są niezłe, choć miały sie do gry jak Shattered memories do pierwszej częsci na PSXa.Nie zgodzę sie z wypowiedzią Deadlyblonde co do Downpoura..jak dla mnie czeskie studio dało nadzieję, że w Silent Hill nadal jest potencjał..

ocenił(a) film na 4
tequila82

Bo SH Downpour to dobry klimatyczny Silent Hill z ciekawą fabułą i rozwiązaniami. Dostaje się tej grze jedynie za niedzisiejszą grafikę i mechanikę, które w przypadku tej serii są sprawą jak dla mnie drugorzędną:) Jednak z drugiej strony już nikt nie powtórzy po Japończykach specyficznego designu postaci, potworów i lokacji.

ocenił(a) film na 3
tequila82

Szkoda, że filmowcy nawiązują do amerykańskich wersji Silent Hill czyt. od Homecoming do Downpour, które nie straszą i nie mają takiego klimatu jak w japońskich mistrzowskich produkcjach Konami . Miło, że jest tu sporo nawiązań do Silent Hill 3, ale zabrakło mi klimatu z fenomenalnej części drugiej. No ale cóż, filmy się ogląda, a w gry wciela w postać, którą sterujemy i odczuwamy strach jakbyśmy to my byli w tym świecie.

ocenił(a) film na 4
Deadlyblonde

za Downpour odpowiada czeskie studio Vatra Games

ocenił(a) film na 10
tequila82

O co chodzi z tym Downpoor i Pendleton , bo nie grałam w grę, ale film widziałam

ocenił(a) film na 4
MarysiaXD95

w ostatniej scenie SH revelation 3d do silent hill wjeżdża konwój przewożący więźniów. W osatniej części gier -Silent Hill Downpour boahterem jest Murphy Pendleton ( jeden z więźniów z konwoju ), który przeżywa wypadek autobusu i dostaje się do Silent HIll.

ocenił(a) film na 10
karols22

Dziękuję

ocenił(a) film na 6
MarysiaXD95

Pendleton jest głównym bohaterem Silent Hill Downpour.Więzienny autobus, którym jest przewożony wpada w przepaść a on szukając schronienia trafia do tytułowego miasteczka..

tequila82

Nie, to bezsensu. Travis wcale nie był w SH:Origins piramidogłowym, głównie z tego względu, że tam wcale NIE BYŁO piramodogłowego. Był "Butcher", czyli Rzeźnik. Druga sprawa, on w zakończeniu nie stawał się Rzeźnikiem, bo Rzeźnik przez całą grę był manifestacją mroczną stroną Travisa. Zakończenie ma tylko na to wskazać.
Pojawienie się Travisa wydaje mi się, że to zwykły smaczek dla fanów,

ocenił(a) film na 6
alonzy

Dawno nie grałem i mogę się mylić,ale wydawało mi się, ze rzeźnik to pierwowzór Piramida.Origins to przecież początek serii..

tequila82

Origins to zapychacz, który wydano długo po oryginanym SH. To, że to fabularnie początek serii to nie ma wielkiego znaczenia. SH2 stoi nad Originsem, więc Piramidogłowy to pierwowzór, a Rzeźnik to skok na kase. Twórcy nie chcieli na siłe pchać PH do Origins, więc stworzyli jego kalkę i nazwali do Rzeźnik. Poza tym te dwie postacie nie mają ze sobą wiele wspólnego