PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34121
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Jako fan pierwszej i drugiej części gry nie mogę sobie odpuścić :). Z pewnością się na filmie nie zawiodę. Uważam, że kto nie grał w grę powinien najpierw zagrać a później pójść do kina. Bynajmniej nie robić tego na odwrót czyli najpierw oglądać a później grać.

użytkownik usunięty
forest122

,,Jako fan pierwszej i drugiej części gry nie mogę sobie odpuścić :). Z pewnością się na filmie nie zawiodę.''
obyś się nie zdziwił

ocenił(a) film na 10
forest122

Film jest ekranizacją gry "Silent Hill 3" część wydarzeń i postaci zostało zmienionych, by uatrakcyjnić historie. Końcówka jest też powiązana z grą "Silent Hill: Downpour". Ja byłem zadowolony z seansu. Historia jest mroczna.

nowotarski2015

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!
Travis Grady, kierowca ciężarówki, który odwozi głównych bohaterów filmu, to bohater "Silent Hill: Origins". Sequel ekranizacji również Mi się podobał! :)

ocenił(a) film na 6
forest122

miłej zabawy z filmem , napisz coś po seansie

ocenił(a) film na 8
mariol250

Dwójka jest jednak gorsza od jedynki ale trzyma poziom. Potwory są renderowane bardzo dobrze oprócz tej kukiełki, to najlepiej wyglądające potwory w filmach ever.
Historia jest dobra sprawnie powiązana z grą i poprzednią częścią. Finałowa walka trochę zbyt mało efektowna. Pan piramidka chyba nieco stracił na wadze :). W wesołym miasteczku jest inny i na finale jest inny. Potworów jest zbyt mało i zbyt mało jest to wszystko straszne. Brakuje dłuższego błąkania się w świecie mroku.
To jest jeden z tych filmów który powinien trwać przynajmniej dwie i pół godziny. Fabuła gry jest tak złożona, że film jej nie ogarnia.

Świetne napisy końcowe. Mało tego 3d w 3d. No i na pewno będzie część trzecia wnioskując po końcówce.

ocenił(a) film na 3
forest122

Niestety dwa pierwsze zdania Twojej wypowiedzi są sprzeczne.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Co jest w tym sprzecznego ? Nie napisałem, że grałem tylko w pierwsze dwie części tylko, że jestem fanem pierwszych dwóch.

ocenił(a) film na 3
forest122

Jako fan gry (świetnej swoją drogą) masz naiwnosć wierzyć, że ekranizacja nie zawiedzie;) A tym bardziej nie tylko ekranizacja ale jeszcze do tego sequel.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Nie zgadzam się z tobą, ponieważ ty wychodzisz z założenia że, ekranizacje i sequele są z założenia kiepskie, natomiast dla mnie są one przeważnie kiepskie. co do samego filmu to może się on podobać, wszystko zależy od gustu, więc nie przesadzaj z tą "naiwnością".

ocenił(a) film na 4
forest122

Radzę podchodzić nieufnie.
Jako fan serii gier SH temu filmowi daję 4. I nie jestem przeciwnikiem ekranizacji ani zwolennikiem kurczowego trzymania się fabuły gry co do sceny. Filmowi SH 1 dałam dychę.

Osobiście podejrzewam, że scenariusz do tego filmu napisała Claudia....

ocenił(a) film na 3
lady_filipka

Scenariusz pisala Jola Rutowicz

Sknerus89

film jest bardzo dobry tylko dla fana serii od początku nie dla sezonowców..a ty widze sknerusie jestes niezłym hejterem ..ciagle wszystko krytykujesz..nie było cycków to pewnie dlatego film nie przypadł Ci do gustu...

Sakishiro25

;)a do pana lady _filipka 2 cześć jest dużo lepsza od 1 części... ogólnie dziwi mnie niska ocena filmu...dla przykładu Resident nie ma nic już wspólnego z gra a oceny wysokie.. ogólnie Silent Hill Revelation to bardzo dobry tytuł .

ocenił(a) film na 3
Sakishiro25

Nie prawda:< nie krytykuje wszystkiego, bardzo rzadko udzielam sie na forum, jednak po obejrzeniu tego filmu musialem upuscic nieco zlej krwi i zostawilem kilka wpisow. I z tego co sie orientuje opinie sa podzielone, z naciskiem na to, ze wiekszosci sie nie podobal:)

ocenił(a) film na 6
forest122

Nie zapominaj o 3 części gry SIlent Hill. Ten film nawiązuje do SIlenta 3. Jako fan gry oceniłem na 10, jedyny mankament - za krótki.