PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34121
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

nędzna kontynuacja. Fabuła jest raczej dodatkiem do efektów specjalnych i ledwo trzyma się kupy. Przede wszystkim brakuje klimatu jedynki i tajemnicy, tu wszystko jest od razu podane na tacy i dosłowne.

_j_w_

Niom, zgadzam się z brakiem klimatu

ocenił(a) film na 3
_j_w_

Film działał usypiająco a całość wyglądała jak gra komputerowa podczas której zbiera się klucze i walczy z potworkami.

ocenił(a) film na 5
_j_w_

pierwszy raz zdarzyło mi się przysypiać na seansie w kinie, oczekiwania duże - szczególnie po 1 klimatycznej części. 2 część wydaje się na siłę fabularnie powiązana z poprzedniczką, ani ten film nie straszy ani nie zaskakuje, w gruncie rzeczy wszystkie najefektywniejsze sceny zawarte są w trailerze. aha i tego 3D poza płatkami popiołu spadającymi z nieba też nie ma za dużo.. ;)

ocenił(a) film na 5
_j_w_

Pytanie .a.,czy w tej części jest Rose?Matka tej małej dziewczynki z pierwszej części.Trochę to dziwnie wygląda,biorąc pod uwagę zakończenie jedynki : )

kacperowski20

Rose nie było. Tym razem była dziewczynka (już nastolatka) z ojcem. Muszę przyznać, że wyjaśnienie skąd się wzięła po przygodzie w silent hill i czemu nie ma matki było naciągane.

ocenił(a) film na 5
_j_w_

Klapa na całej lini, zreszta po tym jak zobaczyłem na początku że top produkował LionGate to nie miałem chyba złudzen, ta wytwórnia zawsze na kiepskie filmy. Film byl tragedia z fatalnym scenariuszem i aktorstwem. Gościu z Gry o Tron miał fatalnie napisaną postac ale tez duzo sie nie wysiliła myślałem, ze bedzie miał potęciał, niech sie weźnie w garść bo skończy sie tylko an serialu.
Szkoda bo pierwsza cześć to było mistrzostwo,jeden z najlepszych horror na bank, ale kontynuacja jak zawsze klapa.