7,7 dla tego filmu to chyba jakiś żart, film jest znośny i tyle tylko można o nim powiedzieć.Więcej nawet pisać nie chce mi się na temat tego "dzieła"
widocznie 33 TYSIĄCE ludzi to debile i się nie znają a ty jeden jesteś wybrańcem baranka bożego i tylko ty masz rację, !!!
Skazaniec i Blade na 10, to wyjaśnia z kim mam do czynienia, smacznego w dalszym konsumowaniu gówna.
a ty co jakiś szpieg? pozostałości po dziadku ubeku? a może każdemu ma się podobać tylko i wyłącznie to co tobie? świat klonów ci się marzy? każdy może wyciągać gówno, u ciebie kiczowata komedyjka Poznaj mojego tatę na równi z iluzjonistą, bezesnnością i donnie darko, więc nie bawmy się w szpiegów ubeków ok?
poznanie czyjejś opinii w szerokim spektrum nazywasz szpiegostwem... poor online kid
ty jesteś poor i w dodatku very stupid kid - a jesli nie to może wytłumaczysz mi co ma wspólnego dyskusja o jakimś filmie z ocenami innych filmów które z wyżej wymienionym nic a nic nie mają wspólnego??? zwykłe głupie spziegostwo z powodu braku rzetelnych argumentów...
to nie szpiegostwo bo wszystko jest oficjalnie dostępnę. chodzi o poznanie kogoś poprzez oceny. Na świecie są fani komedii romantycznych i horrorów, a to twoje pseudoszpiegostwo to próba ich oddzielenia.
no dobra, ale co to ma wspólnego że rozmawiamy o jednym filmie a tu mi ktoś wyjeżdża że nie mam racji bo inny film oceniłem tak i tak. Totalna bzdura...
chodzi o to, że jeżeli wolisz kino akcji to na dramacie będziesz się nudził i ocenisz go nisko mimo, że wcale nie jest zły. Tłumaczyć Ci dalej czy w końcu sam pomyślisz dlaczego tak jest...
widzę że sam nie pojmujesz o co tobie chodzi, a tym bardizej o co chodzi mnie, ja nie o to pytałem,....przemyśl raz jeszcze o co ja pytałem i jak chcesz to się nad tym zastanów....
Jezu najdroższy! Nie mam już do ciebie siły człowieku. Ktos patrzy jak oceniłes inne filmy zeby zobaczyc jakim odbiorca jestes czyli przekladajac to na muzyczne realia: jak ktos slucha rocka nie znaczy ze spodoba mu sie death metal. Jezeli sluchasz rocka wielce prawdopodobne ze ocenisz wysoko klasyki rocka, jeżeli nie sluchasz death metalu ocenisz plyte np Behemotha nisko, choc wiele osob, którzy są bardziej w tym gatunku powiedzą, że jest super. Chodzi o to, że jeżeli słuchasz rocka zamiast death metalu to Twoja opinia jest mniej wartosciowa niz opinia osoby ktora ten rodzaj muzyki słucha, bo poprostu wiecej o tym wie.
Bardziej łopatologicznie sie nie da.
PS. Nie pisanie "Ty" z dużej litery to wyraz szacunku, polecam używać
i wg ciecie to co napisałeś daje prawo użytkownikowi Danas fw pisanie tekstów do mnie w stylu - "Skazaniec i Blade na 10, to wyjaśnia z kim mam do czynienia, smacznego w dalszym konsumowaniu gówna." ???
cytuje - "pozostałości po dziadku ubeku?". Nie wiem czy jest co porównywać, nazwanie kogoś ubekiem a dzieckiem internetu to różnica.
chodzi o to ( tłumacząc łopatologicznie) że ktoś mnie obraża bo oceniłem inne filmy na 10 które wogólę nie mają nic wspólnego z omawianym filmem, więc napisałem po co to szpiegowanie, bo to i tak nie ma nic wspólnego z tym filmem. Jaki tu jest sens na obrażanie kogoś nawet kiedy jak mówisz pozna się czyjeś opinie na temat innych filmów?
Człowieku! Obrażanie nie ma sensu, a cała akcja z ocenianiem innych filmów wynika z gustu. Wyjaśniłem to w poście pisząc o death metalu i rocku.
Przeczytaj zanim napiszesz kolejną bzdurę i przemyśl zanim zaczniesz komuś cokolwiek tłumaczyć.
OK Widze że się pogubiłeś i nie wiesz sam o czym piszesz. Odpowiedz mi na jedno proste pytanie - DLACZEGO NAZYWASZ MNIE poor online kid? co złego zrobiłem że zasłużyłem na takie epitety, jak się dowiem tego to już reszta będzie prostsza.
Nazywać Cie poor online kid bo takie dzieciaki obrażają rodzinę co zrobiłeś w drugim swoim poście. Co prawda Danas_fw sprowokował Cie do tego, ale dorosły człowiek na takie prowokacje nie reaguje. ZADOWOLONY?!
no właśnie sprowokował mnie,... dobrze że to dodałeś, no sporo osób na prowokacje nie reaguje, niestety niektórzy mają nieco słabsze nerwy i w sposób zniżając się do poziomu prowokującego rozmówcy odpaowiadają mu w jego własny sposób.
Dziwiło mnie tylko dlaczego mnie zaatakowałeś zamiast tego gościa który prowokuje bezsensownymi stwierdzeniami i bzdurami....
ps
już ja mu tak napisałem żeby zniżyć się do jego poziomu i pokazać mu jakie bezsensowne jest szperanie i wykładanie gówna na stół.
Innych krytykujesz a oceniasz "Desperado" na 9 ... jak sobie przypomnę "kilkumetrowe lądowanie na plecach" Banderasa to śmiać mi się chce ...
Słuchaj wiem że trochę archeologuję ale coś mnie naszło i nic na to nie poradzę :) Naprawdę porównujesz tak genialny film sensacyjny (mało realistyczny to prawda, ale pomyśl czy Skazaniec był realistyczny) jak Desperado do niskobudżetowej lekko pretensjonalnej papki pod tytułem Skazaniec ?? Wydaje mi się że porównywanie tych filmów to tak jakby porównywać Wisłę Kraków z Arsenalem którego masz w avatarze
Ostatnie minuty filmu bardzo działają na emocję. I stąd taka wysoka ocena. Tylko się zastanów czy takie rzeczy mogły wydarzyć się na prawdę?
Po obejrzeniu kilku programów dokumentalnych na temat więzień w USA stwierdzam całkowity brak realizmu! Co chwilę ktoś ginął na spacerniaku - rekord więziennictwa na pewno pobity :/ i tylko jeden strażnik decydujący o życiu i śmierci według własnego kaprysu. Brak kontroli z zewnątrz itd
Dlatego z czystym sumieniem daję 7 ale tylko dzięki emocjom jakie towarzyszyły nam pod koniec filmu.
Cóż ja do filmów podchodzę inaczej, nie potrzebuję odzwierciedlenia rzeczywistości- rzeczywistość mam każdego dnia koło siebie. Od filmu oczekuję tego żeby mnie zaciekawił, ma mi się podobać- i ten podobał mi się bardzo. Film to nie życie- to film. Za każdym razem jak zaczynam coś oglądać to biorę to pod uwagę.
Wczoraj oglądałam film "Pasażer 57" ze Wesley'em Snipes- powiedz mi kto by pozwolił aby najgroźniejszy terrorysta świata był eskortowany w towarzystwie 2 agentów w dodatku samolotem pasażerskim zwykłych linii? Otóż nikt. Czysta abstrakcja. Jednak jak aby terrorysta mógł ten samolot porwać musiał się w nim znaleźć, dzięki temu była jakakolwiek akcja- i to też całkiem niezła. Może nie na 10, ale 8-9 gwiazdek tak.
Czasami można przymknąć oko na małe niedociągnięcia jeśli fabuła jest ciekawa i film wciąga widza. Ale jeśli oglądam bajkę w stylu "Szklana Pułapka 2" to nawet efekty specjalne nic nie uratują.
"Skazaniec" jest właśnie tym pierwszym filmem. Pozdrawiam
No ja się nie zgodzę, jestem świeżo po filmie... Najwyraźniej nie zrozumiałeś filmu, ale cóż... ja nikogo nie będę przekonywała do swojego. Mi się film bardzo podobał i nie zgadzam się z twoją opinią.
To może inaczej - wyjaśnij czego mógłbym nie zrozumieć w tym prostym filmiku, to nie Barton Fink czy Mulholland Drive tylko filmik klasy b
Chodziło mi bardziej o wartości, ale czytając twoje komentarze, pozwalam sobie sądzić, że tego nie zrozumiesz.
Ty nie umiesz się zachować w społeczeństwie. Nie można tak wszystkich atakować. Niektórzy umieją się wypowiedzieć.
Nie jesteś tutaj ważny, więc trzymaj się trochę w ryzach.
Ten komentarz ukazuje poziom twojej inteligencji- czyli jej brak. Pozdrawiam, nie będę kontynuowała z tobą, bo rozmowa z tobą nie ma sensu.
Danas_fw nie rozumiem po co prowokujesz , lubisz się spinać w necie z ludźmi . Film Ci się nie podobał okej wyraziłeś swoją opinię , ale po co ta ingerencja w stosunku do gustu innych użytkowników . Ja oglądałem ten film parę lat temu i powiem , że zapadł mi w pamięci . Ciekawie przedstawione traktowanie więźniów i do tego prawo , bo gdyby zabił go na swojej posesji to by mu jeszcze policja podziękowała . No ale mówimy tu o prawie w Stanach Zjednoczonych , bo w Polsce dostałby 25 lat .... I nie wiem czy dobrze pamiętam bo dawno ten film oglądał , to stosunki z jego współwięźniem dawały sporo do myślenia do tego oczekiwanie żony i tęsknota za rodziną która dawała mu siłę i pozwoliła by się nie załamał i nie dał się tam "zjeść".
nie przesadzajcie...film może nie był jakiś " wybitny " również się z tym zgadzam , że 7/10 to za wysoko, ale film jako-tako dało się oglądać, nawet mnie zaciekawił w pewnym momencie to pooglądałem cały..momentami było coś ciekawego ale to tylko momenty...dla filmu dam 5/10.
Tutaj jest prawie 8. Ja film ocenilem na 7 i uważam ze jest to sprawiedliwa ocena. Nie jest to majstersztyk ani luzna komedia. Ma swoje wartości i pokazuje kilka życiowych i moralnych wartości. Myśle, ze 5 to ocena dla kiepskiego filmu. Ten taki nie był.
Dajcie spokój !!! Po co chcecie wyperswadować właściwe racje komuś kto odmóżdżone strzelanki ocenia na 9 i uparcie twierdzi że film mający jakieś przesłanie to dno. Ja oglądałem ''Skazańca'' i uważam że to kawał dobrego kina, bo ten film ma w sobie coś co skłania człowieka do refleksji (mnie w każdym bądź razie skłoniło) i zgodzę się z taką oceną jaka jest, choć ja wystawiłem 9. I na koniec, ponieważ nie uśmiecha mi sie polemika z kimś kto reprezentuje bardzo niski poziom wartości i nie potrafi porządnie sformułować argumentów które by popierały jego wypowiedzi, stwierdzam że jak dorośniesz chłopcze, to zaczniesz inaczej postrzegać filmy których teraz nie rozumiesz.
Stary, tak się składa że już zapomniałem o tym filmiku, więc nie chce mi się za bardzo wchodzić w polemikę. A tym tekstem co do zrozumienia skazańca to się jednak troszeczkę ośmieszyłeś.
Kilku filmów z tych które oceniłeś na 10 nie widziałem, ale muszę zobaczyć. Nie wiem tylko czy ogarnę tak wysublimowane i metaforyczne obrazy jak Uprowadzona, Cobra czy 9 Kompania, ale spróbuję. Pozdrawiam miszczu