PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464212}

Skazaniec

Felon
2008
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 81404
5,9 13 krytyków
Skazaniec
powrót do forum filmu Skazaniec

film to przykład jak więzienie zmienia człowieka jednych na dobre innych na złe Wade człowiek który za obrone rodziny trafia do więzienia i musi radzić sobie wśród osadzonych i John facet który z zemsty na ludziach którzy z krzywdzili mu córkę i żone odsiaduje dożywocie 2 różnych ludzi łączy jedno tęsknota za bliskimi i walka o przeżycie.Sadystyczny strażnik Porucznik Jackson który ma 2 oblicza jedno w pracy twardy surowy sadysta i 2 po za pracą troskliwy ojciec przyjazny człowiek ale i jego spotyka zasłużona kara film jest zwięczony happy endem który daje promyk nadziej że jest szansa aby coś co wydawało sie utracone odzyskać i zacząć wszystko na nowo bardzo dobra rola Kilmer-a i Dorff-a na zauważenie zasługuje też Perrineau ...ps. jak oglądałem film to mnie szlak trafiał jak widziałem człowiek który a normalne zachowanie (obrone domu bliskich )cierpi i zmienia sie. film ukazuje to że nawet w wielkim USA zdarza sie korupcja problemy w resocjalizacji więźniów przymykanie oczu na łamanie przepisów i traktowanie ludzi jak zwierzęta nikt nie jest doskonały nawet USA

dahak22

Bardzo dobry film, bardzo mi sie podobal oczywiscie polecam, a mam małe pytanko odnosnie filmow takich w ktorych sa oparte na wiezieniu jak wlasnie w tym filmie?

ocenił(a) film na 8
h3ll1337

nie znam wszystkich filmów o tej tematyce ale moge ci polecić rewelacyjny film "Skazani na Shawshank" to znakomity film dokładnie o tej tematyce co Felon zobacz koniecznie...

h3ll1337

American History X (Wiezien Nienawisci)

użytkownik usunięty
h3ll1337

Skazani na Shawshank - Klasyk! POLECAM za krótki za krótki

dahak22

ok dzieki napewno zobacze... a szkoda ze nie znasz wiecej:D

ocenił(a) film na 8
h3ll1337

właśnie zainteresowałem sie tematem i oprócz tego co ci podałem obejrzyj jeszcze "Więzień Nienawiści" "American me" czy jeden z klasyków "Więzień Brubaker" to jedne z lepszych jak nie najlepsze filmy o tematyce więziennictwa polecam i pozdrawiam