PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9683}

Spartakus

Spartacus
1960
7,3 26 tys. ocen
7,3 10 1 26211
7,2 33 krytyków
Spartakus
powrót do forum filmu Spartakus

15 sierpnia w Czwartek o 10-40 na TVP1 będzie ""Spartakus". Tyle na niego czekałem, wreszcie
może uda mi si go obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
Niedzielny_Filmowiec

Tak, masz racje, sorry, mój błąd. Wiedziałem, ze na dwójce, ale pomyliły mi się widocznie klawisze.

ocenił(a) film na 8
mucka77777

TVP chyba walczy o abonament. :p

ocenił(a) film na 6
mucka77777

K u r w a, przegapiłem :(

ocenił(a) film na 8
Banana_Power

A ja choć nie lubię zbyt długich filmów przetrwałam, obejrzałam i nie żałuję:)

ocenił(a) film na 10
kinga709

Kinga, ja mam dokładnie tak samo :) Obejrzałem go po raz pierwszy, WSPANIAŁY film, teraz już się takich nie robi !
I nie ma dla mnie znaczenia to że nie do końca trzyma się faktów historycznych...

ocenił(a) film na 8
Brutal

Nigdy nie byłam orłem z historii, więc trudno mi ocenić wiarygodność, czy zgodność faktów:)

ocenił(a) film na 8
kinga709

Spartacus nie skończył na krzyżu. To w zasadzie podstawowa niezgodność.

ocenił(a) film na 8
PotC_Fan

Dziękuję:) Wiem,że to wstyd ,ale nie wiedziałam:) Historia nie była nigdy moją mocną stroną:)

ocenił(a) film na 8
kinga709

Proszę uprzejmie. Swoją drogą to dość ciekawy koncept, by zrobić ze Spartacusa Jezusa.

ocenił(a) film na 8
PotC_Fan

Miałam to samo skojarzenie:)

ocenił(a) film na 7
kinga709

Tez przetrwałem i nie żałuje. Chociaż inaczej sobie wyobrażałem ten film. Myślałem, ze będzie o wiele więcej walk Spartakusa na arenie z przeciwnikami. Również myślałem, ze już później będzie więcej walk Rzymianinow z niewolnikami, i myślałem, ze lepiej pokażą finałową walkę, a tu 3 minut walki i później pokazane trupy i pojmanych niewolników. Ale film bardzo dobry, chociaż parę momentów mnie trochę przynudzilo, rozmowy itd. 7,5/10

ocenił(a) film na 8
mucka77777

To inne czasy, poza tym film kręcony dawno i chylę czoła przed producentami:) Mnie nigdy nie przestaną zadziwiać ówczesne techniki walki - chodzi mi o wojska walczące naprzeciw siebie. Początek filmu ( szczyty gór i niewolnicy na nich oraz koniec (aleja ukrzyżowanych ludzi) niezwykle spektakularne:)

ocenił(a) film na 7
kinga709

Wiem bardzo dobrze, ze wtedy się nie kręciło takich filmów i scen tak jak teraz. Nie oczekiwałem od tego filmu takich dynamicznych i efektywnych scen walki jak w Spartakusie serialu, ale nie zaszkodziłoby jeszcze np: dorzucić dwie walki spartacusa solowo jak walczy z jakimś gladiatorem a arenie, taki mini turniej i tka jedna duza walka więcej niewolników z Rzymianianami. A mi tez scena walki, to jak stali naprzeciwko siebie, walka Spartakusa z murzynem, wszystko to mi się bardzo podobało, ale trochę mało było takich scen w filmie.

ocenił(a) film na 10
Banana_Power

Żałuj chłopie, żałuj !

ocenił(a) film na 6
Brutal

Żałuje bo miałem go w planach