PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30808}
7,9 35 tys. ocen
7,9 10 1 34568
8,9 49 krytyków
Stalker
powrót do forum filmu Stalker

Film wyjątkowy, bezmała dziwny, magiczny, ale zawierający cholerne dłużyzny, przez co prawie na nim usnąłem. Kijowa pora wyświetlania tego filmu, 21 na tak długi film to dla mnie za późno:( So, jeśli ktoś to ogladał i zrozumiał o co w tym filmie chodziło to mogłby mi wytłumaczyć. Z gory dziekuje, tym bardziej ze nie ogladalem pierwszych 20 minut:/

ocenił(a) film na 10
Yasiu

bezsensu tlumaczyc cos czego nie widziales, lub widziales we fragmentach i polprzytomny. lepiej obejrzec ten film kilka razy i interpretowac go na swoj sposob. filmy tarkowskiego odbiera sie subiektywnie i raczej nie mozna jako tako tak po prostu powiedziec o co chodzi, bo najprawdopodobniej odbierzesz go inaczej niz ja czy ktos inny. a co do "cholernych dluzyzn"... no coz, kwestia znowu subiektywna, bo jak dla mnie, te dluzyzny sa genialne i w ogole mnie nie usypialy.

cria

No nie zgadzam sie z toba w kwestii że nie warto mi tego tłumaczyc bo nie mam tego filmu w swojej kolekci, ogladalem na tvp kultura. Choć moze masz troche racji, poczekam, napewno go kiedys puszcza w TV, pewnie wtedy zrozumie wszystko i bedzie git;) pzdr