Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125992
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

świetne potwory! ładnie to wszystko zrobione. ale dialogi tragedia. i te zwolnienia co chwilę do bani. ogólnie bajka fajna ale bez rewelacji. mozna oglądnąć

ocenił(a) film na 6
zabok7

Bardzo ciekawe efekty, kiepskie dialogi, niezłe plenery ( te najazdy przypominające Władcę Pierścieni), zdawkowa rwana akcja, ładne stwory i potwory, otwarte olanie mitologii, zbyt ogólnikowe potraktowanie...Mimo tego wszystkiego film mnie wciągnął i wsiąkłem w opowieść, kawał dobrej rozrywki na wieczór, no i ta obsada-zaskoczył mnie zwłaszcza Mads "le chiffree" Mikkelsen, zresztą całkiem nieźle zagrana postać, in plus Neeson i Fienness, a Sam Worthington powoli wyrasta na gwiazdę kina akcji, co ja plotę, już nią jest i to emploi bardzo mu pasuje, choć wolałem kolesia w Avatarze, jako żołnierza z sumieniem.
pozdrawiam ogladających i oceniających
6+/10

ocenił(a) film na 4
zabok7

Standardowy pakiecik, dziecko przeznaczenia bez rodziny, pragnące zemsty i posiadające nadzwyczajne szczęście. Nigdy w życiu nie trzymał w ręce broni, lecz jak tylko jego paluszki poczuły rękojeść, to stał się mistrzem. Jakże mogło by zabraknąć miłosnego wątku i czarnego charakteru, którego pokonać może tylko nasz wybraniec. Wszystko opakowane w widowiskowe efekty specjalne, doprawione kilkoma bezsensownymi śmierciami towarzyszy i uwieńczone wspaniałym happy endem. Typowy amerykański wyrób...