Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

7/10

ocenił(a) film na 7

Wychodziłem do kina naćpany świetnym trailerem i rządny więcej tego, co tam zobaczyłem. Niestety przeliczyłem się. W filmie aż roi się od niedopatrzeń i błędów, wszystkie ciekawsze sceny walki były do obejrzenia w zwiastunie, bez potrzeby pójścia do kina :(

Najciekawsze było to 3D, gdzie nie widziałem większej różnicy patrząc w i bez okularów (Multikino). Czasami miałem wrażeni że film z 3d ma tylko nazwę wspólną i logo producenta na początku.

Gra aktorska również nie zachwyca. Po Avatarze miałem chyba wygórowane oczekiwanie co do Sama Woringhtona. U Camerona przynajmniej wczuł się w rolę, a tutaj miałem wrażenie, że granie jest dla niego karą. Io była o wiele bardziej zaangażowana niż, główny bohater - kilka razy podczas podróży po pustyni zmieniała wdzianko co świadczy o jej poczuciu piękna i... idiotyźmie reżysera :)

Jedyne co w 100% podobało mi się to muzyka, naprawdę była dobra.

Mam jeszcze kilka uwag co do kina.
Byłem wczoraj w multikinie w pasażu grunwaldzkim na 20:30. Sala była ogromna, a ekran wyglądał jak 30'' telewizorek, było tam duszno i gorąco bo klimatyzacja była najprawdopodobniej wyłączona lub ustawiona na low no i perełka - reklamy przed filmem trwały równo 28 minut!!! Myślałem że szlag mnie tam trafi!!! W cc jest o wiele lepiej, bo sale są mniejsze co odbija się na m.in. na jakości dźwięku...

NIGDY WIĘCEJ MULTIKINA.

ocenił(a) film na 7
Nartenlener

Dałeś 7/10 ,przecież to oznacza "dobry film",na taką ocenę film musi zasłużyć,a z twojej wypowiedzi wynika,że prawie nic Ci się w nim nie podobało.Nie rozumiem...