co pozjadała wszystkie rozumy.Co wy chcecie od tego filmu,według mnie oglada sie go lajtowo
jak u Michela Baya,A wy odrazu chcielibyście zeby była z tego jakas wielka Epopeja Petera Jacksona.Normalnie śmiać mi sie chce jestescie żałośni.
popieram kolege ja czekam na wersje rezyserska dvd oglądałem behind the scenes i było wiele scen których nie było w filmie ;]
jak hades zrobił coś ze bogowie upadli i leżeli nieprzytomni tylko zeus stał na nogach ;] to chyba stało się pomiędzy scenka gdzie hades rozmawia sam na sam z Zeusem że on jest najsilniejszy teraz ;]
czekam na wersje rozszerzoną
Do przedmówcy: wydanie Blu-ray ukaże się 10 września i zdecydowanie jest warte zakupu. Będzie alternatywane zakończenie i dużo innych dodatków, w tym usunięte sceny - ta o której mówisz to wypowiadanie zaklęć przez Hadesa (wzywanie Krakena), Bogowie upadają i dalsza część sceny jest zawarta już w filmie (rozmowa z Zeusem). Pare klatek przedostało się do zwiastuna ;). Inną ciekawą sceną jaką można zobaczyć w B-rollach jest akcja jak Calibos opala sobie obciętą rękę nad ogniskiem, potem przykłada do niej gorący kamieć i słychać takie fajne syknięcie;p Ogólnie większość usuniętych scen dotyczy Bogów, co były złym posunięciem imo, bo ich kreacje są jedną z mocniejszych stron filmu. Ogólnie - warto czekać. Polecam i pozdrawiam ;)
dokładnie w Behind the scenes można zobaczyć jak opala obie łapę .No i popieram ciebie bogowie sa bardzo mocną strona tego filmu dlatego czekam na wersje dvd w której znajdzie sie więcej scenek z ich udziałem .Szkoda że w filmie nie doszło do starcia hadesa i zeusa ;]no ale Zeus pomógł Perseuszowi zaczajać piorun gdy ten cisnął mieczem w Hadesa ;]
Tak na przyszłość to nie obrażaj innych, że są żałośni itp. Jeśli chodzi o mnie to dop. zacząłem oglądać ale już w 4 minucie nie spodobało mi pociągnięcie fabuły, chodzi o znalezienie skrzyni w której znajdowała się matka Danae oraz Perseusz, przecież według mitologi greckiej Danae zaopiekował się Diktys (brat krola Polidektesa) młody Perseusz dorastał na wyspie... a tu go wychowuje jakiś wieśniak rybak... sorki ale ja jednak oczekiwałem od filmu ściślejszego nawiązania do mitologi greckich, które są naprawdę piękne i można by było stworzyć naprawdę niesamowitą epopeję lub w stylu "Władca Pierścieni" zobaczę dalej jak od strony wizualnej film będzie wyglądał więc oglądam dalej... lol Hades wygląda jak jakiś zniedołężniały ochrypnięty starzec hahahaha to ma być władca ciemności?? W ogóle skąd oni wszyscy się nagle dowiedzieli, że Perseusz jest półbogiem?? Coś mi się wydaje iż to jakiś gniot dla pokornożerców...
Niestety film do mnie nie przemówił fabuła jest strasznie prostacka, a co najważniejsze kalecząca mitologie grecką!! Aktor w roli Hadesa taki bez wyrazu jak cała reszta od strony montażu, wizualnej, efekty specjalne również nie zachwycały... tylko się wkurzyłem!
A jeszcze jedno charakteryzacja postaci była tak daremna, że aż śmieszna łehehehehe...
Spoko Perseusz nauczył się biegle władać mieczem dosłownie w kilka minut zważywszy na to, że nigdy nie trzymał w reku żadnego oręża a dosłownie wygrał od razu potyczkę ze swoim kompanem hahaha ten film to siano gorzej dno z wodorostami:/ reszty nie będę komentował bo nie warto.
Do założyciela tematu - faktycznie, nie ma sensu obrażać tych których film sie nie podobał, tym bardziej że argumenty takie sobie ... ;) My wiemy że film jest dobry, możemy zatrzymać to dla siebie;)
Co do 'kefirhero' - znowu podpisuję się pod każdym słowem :) szkoda że nie było walki Zeus/Hades, natomiast to 'błyskawiczne' pokonanie Hadesa było zakończeniem zupełnie niezamierzonym. Tej sceny w ogóle nie było w scenariuszu, została dokręcona 'na szybko' gdy producenci zdecydowali bezlitośnie pociąć nakręcony materiał (odn 3D). Wybrano takie rozwiązanie akcji żeby pasowało do reszty - wszyło raczej srednio. Prawdziwe zakończenie będzie obecne w dodatkach na blu-ray. Właśnie, czemu nie chcesz skusić sie na blu-raya tylko na DVD? ;)
Co do przedmówcy - szanuję Twoją opinię ale musze Cie zbluzgać za pare rzeczy - Hades był taki a nie inny, bo z początku był słaby. Jego moc napędzana była starchem śmiertelników, dlatego nasłal na nich Krakena i pod koniec filmu urósł w siłę tak, że mógł powstac przeciwko Zeusowi. Chyba nieuważnie oglądałeś film, bo to było podkreślone. Kolejna rzecz to Perseusz - "skąd oni wszyscy się nagle dowiedzieli, że Perseusz jest półbogiem??" Odp: Hades to powiedzial przy wszystkich po tym jak zagroził Krakenem. Ostatnia rzecz: "aktor w roli Hadesa taki bez wyrazu" - tu się błaźnisz. Świetny Oscarowy aktor, idealny do takich ról i Ty mówisz że bez wyrazu... Powiedziałbym że jedna z najlepszych ról w filmie. Tyle ode mnie, pozdrawiam - i następnym razem oglądaj uważniej jeśli chcesz wziąc się za krytykę ;)
"A jeszcze jedno charakteryzacja postaci była tak daremna, że aż śmieszna" - kolejna bzdura na kółkach. Charakteryzacja i scenografia bardzo pomysłowe.
Idź lepiej śpiewaj swoje "łehehehe" bo póki co, to Ci najlepiej wychodzi.
Tłumaczenie robi swoje, co do tej charakteryzacji to jednak moim zdaniem była naprawdę kiepska, śmieszna jak z jakiś bajeczek dla dzieci, oblicze postaci ni to straszne i nie było w nich żadnego mroku, zła dotyczy również wiedźm, jeśli chodzi zaś o Hadesa to jego wyraz twarzy co do reszty boskiego ciała zupełnie nie pasowała jak bym ze swego zdjęcia usunął twarz i wlepił inną (wiesz o co chodzi), według ciebie pomysłowa charakteryzacja jak i scenografia dla mnie niestety kiepskie wykonanie psuje odbiór filmu, chyba mało filmów widziałeś oraz możliwości technicznych iż twierdzisz, że było to wizualnie poprawne, szczególnie te olbrzymie skorpiony... spoko ;D
Ta recenzja jest naprawdę trafna co do moich spostrzeżeń http://www.filmweb.pl/user/KICI/reviews/Oko%C5%82omitologiczna+filmowa+breja-964 2
Według mnie charakteryzacja Bogów- bo nią zapewne chodzi była bardzo dobra. Nie bardzo rozumiem co by Ci pasowało - togi jak w starożytym Rzymie? Korony i średnioweczne szaty? Garnitury? A może strój Adama i przepaski biodorwe?;) Bogowie są w stanie wojny ze śmiertelnikami - ludźmi, odziani są wieć w zbroje a te przedstawione są, moim zdaniem, świetnie. Błyszczące, oślepiające, podkreślą jakby ich boska moc. Każdy ma trochę inną zbroję, zauważ że większość z Bogów ma też swoje charakterystyczne atrybuty znane z mitologii. Mało kto to dostrzega, a naprawdę zadbano o szczegóły. Olimp a zwłaszcza podłoga pałacu przedstawiona bardzo pomysłowo. Także moce Bogów są dobrze pokazane, nie przesadzone, adekwatne do postaci. Jak już mówiłem, w nakręconej pierwotnie wersji filmu Bogów było znacznie więcej na ekranie. Tak że obecnie pole do dyskusji jest niewielkie.
Mówisz też że Hades i wiedźmy nie są mroczne - stanowczo nie mogę się zgodzić. Graje są paskudne i odrażajace, a Bóg Ciemności jest tu przedstawiony bardzo mrocznie, zarówno wygląd, sposób mówienia, moce, w kinie aż czułem ten zimny powiew wyłaniał się z chmury ;) Chyba musiałeś oglądać film w domu na kompie i słońce świeciło Ci w moitor skoro nie uważasz tych postaci za mroczne ;) Reszta scenerii też niczego sobie. Na uwagę zasługuje zwłaszcza kryjówka meduzy - jak dla mnie mistrzostwo. Tyle na ten temat, pozdrawiam.
PS - aha, mówisz że zapewnie niewiele widziałem możliwości technicznych w filmach. No nie wiem, jak na razie taki 'Avatar' jest jednym z moich ulubionych filmów, a tak widowiskowe i b. dobre rzeczy jak 'Watchmen' czy ''LOTR' też mi się ogromnie podobały. pzdr
Ja swoje a ty swoje... widzę, że strasznie przesładzasz ten film udaje ci się to... W kinie nie oglądam bo mam swoje domowe "Starcie tytanów" mam w wersji BR i oglądam na TV HD wiec do kina nie mam potrzeby chodzić zresztą dosyć często bym był nieźle wkurzony wychodząc z kina płaciwszy za hollywoodzkie gnioty tak było również w przypadku "Księcia Persji" kolejnego prostackiego szamba, nie czarujmy się hollywoodzkie kino ostatnimi czasy jest bardzo rozczarowujące a ich twórcy to doszczętny przeżytek.
Ciekawe, ponieważ dla mnie Ralph Fiennes zagrał najlepszą rolę. Jeśli wiedźmy i meduza nie były dla ciebie wystarczająco mroczne, to może Harry Potter doda ci trochę klimatu na osłodę. Pomimo banalnej i prostej (nie prostackiej) fabuły film oscyluje pomiędzy 6 a 7, czyli tyle ile obecnie ma na filmwebie.
Nie powiem lubię kino rozrywkowe ale ono musi być w jakimś stopniu mądre a nie nasycone głupotami, prostackimi rozwiązaniami fabularnymi dla jakiś niedorozwojów dla których nie ważne co się dzieje na ekranie byle żeby się coś działo. To z mojej strony na tyle, nie odradzam nikomu oglądnięcia tego filmu, ja oczekuje od filmów a przynajmniej od tego oczekiwałem czegoś na miarę większego widowiska. Jak zwykle bywa skończyło się na wielkim hałasie...
@nevler jednak chyba skusze się na BLU-REYA heh więcej dodatków
Co do Ralpha Finnesa w roli hadesa on był zajebisty w tej roli nie wyobrażam sobie na ten czas lepszego aktora ;]Ralph ma talent do grania czarnych charakterów przykłady "lista Schindlera "czy "czerwony smok "
jak wrócę z Job'a to rozpisze się więcej i porównam film z mitologią(która przeczytałem już kilak razy ); i w ogóle ;]
greams, kefihero - zgadzam się oczywiście, na blu-ray warto czekać zwłaszcza ze względu na zakończenie i nowe sceny, a skoro już wspomniałeś o Fiennesie to 'Czerwony Smok' jest jednym z moich ulubionych dreszczowców;)
motorolla - wreszcie się mogę z Tobą zgodzić - Prince of Persja to chała która powinna zamienić się z 'Clashem' ocenami na filmwebie. Podsumowując: jeśli chcesz zobaczyć przereklamowaną tandetę - polecam 'Prince of Persia', jeśli chcesz ujrzeć wypaczanie mitologii - zobacz 'Percy'ego Jacksona'. Clasha zostawić w spokoju.