Fakt, film strasznie sprzeczny z mitologią. Ale warty uwagi ze względu na efekty specjalne w nim zawarte i ciekawą, co najważniejsza nie nudną fabułą. Świetnie ukazane sceny walki, zupełnie inne przedstawienie mitycznych postaci takich jak Dżinowie. Moim zdaniem warto, bo ten film jest inny niż wszystkie inne filmy o tej, bądź podobnej tematyce.
8/10
Zgadzam się że film jest sprzeczny z ideologią, aczkolwiek ja dopatruje się więcej wad. Fabuła mimo że wydaje się ciekawa to jednak film wydaje się nudy i mało spójny. Do tego dochodzi kiepska gra aktorów (nie licząc Hadesa), która w pewnych momentach aż mierzi. Głowny bohater to już w ogóle jak tektura zagrał :P Jak dla mnie film można obejrzeć ze względu na efekty, bo chyba tylko to wyszło w tym filmie dobrze. Co do reszty to typowy chłamerykański kicz, w którym jak zwykle musi być wątek miłosny, bohaterski, walka dobra ze złem itp. Nuda!
a co byś jeszcze tam chciał zobaczyć golasów a może - sam już nie wiem co twojemu choremu gustowi można zaproponować
Skoro miłość, bohaterstwo i walka dobra ze złem jest dla ciebie nudą to masz chory gust człowiecze.
'Fabuła mimo że wydaje się ciekawa to jednak film wydaje się nudy' - czyli fabula wydaje sie nie wplywac na to czy film jest nudny czy nie.....:) bez komentarza:)