Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125991
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Niestety, ale bardzo się zawiodłem tym produktem. Według mnie to bardzo marna podróbka serii gier video God of War. Oczywiście wszystko odpowiednio zmieniono, jednak nie trudno znaleźć powiązania. Film jest przeciętny. Raz, że nudny jak diabli. Ma kiepską fabułę. I kompletnie nie wykorzystany potencjał tematyki. Żadnej konkretnej bitwy, czego się spodziewałem, że będzie jakaś epicka walka, a tutaj (SPOILER)(SPOILER)(SPOILER) przy ostatniej walce z Hadesem jedno walnięcie i end (KONIEC SPOILERA) (KONIEC SPOILERA) (KONIEC SPOILERA). Gdy wyszedłem z kina już po 10 minutach zapomniałem o co w tym filmie chodziło. Tragedia. Efekty specjalne też nie wbijały w fotel, a 3D to była żenada. Mam świadomość, że to tylko 2D -> 3D. Ale skoro wiadomo było, że efekt będzie drętwy, to dlaczego zrobiono coś takiego? Oczywiście dla kasy. I Jeszcze narzucają w większości film obejrzenie wersji 3D bo 2D nie ma. Aktorstwo niezłe, ale nic więcej. Film miał ogromny potencjał, ale go zdecydowanie zmarnowano. A szkoda. Liczyłem na coś wielkiego, epickiego a dostałem bezsensowny i nudny film. 5/10.

Godzinę potem byłem na JAK WYTRESOWAĆ SMOKA i już ten film mnie się bardziej podobał ;) Przynajmniej miał jakiś sens.