no troche brak
-wiekszej liczby i lepszych efektow 3D
-rozwiniecja akcji a nie skracanie jak np pojedynek z hadesem ktory skonczyl sie zanim sie rozkrecil i tak samo z krakenem
-i tego czego co powinno byc ale nie wiem co dokladnie
ogolnie film mi sie podobal,wiadomo ze to bajka tylko,wymyslone a nie oparte na prawdziwej mitologii,taki film dla rozrywki tylko,oderwania sie od szarosci dnia i moz eod innych filmow zbyt rzeczywistych momentami.
ja go ocenilem na 7,byloby wyzej gdyby nie te minusy
Prawdę powiedziawszy - brak mi wszystkiego poza nudą...
Generalnie lubię filmy z tej tematyki, dlatego poszedłem na niego z nadzieją na odprężenie i dobre wrażenia. Niestety zawiodłem się.
Film jest fatalny w zasadzie pod każdym względem. Już po 30 minutach zacząłem się poważnie nudzić, choć to prawie mi się nie zdarza.
- fabuła jest bez polotu, wręcz banalna i obfituje w dłużyzny.
- gra aktorów - może poza postacią Hadesa, w którą wcielił się Ralph Fiennes bez wyrazu. Zawiódł mnie zwłaszcza Liam Neeson, po którym spodziewałem się znacznie więcej.
- efekty 3D mizerne - trójwymiarowość dość płytka i nie przyciągająca uwagi.
- muzyka jest jaśniejszym punktem tego obrazu, ale muzyki mogę posłuchać w domu i nie muszę za to płacić 33 PLN + koszty ropy (w sumie płytę z muzyką kupiłbym taniej i na dodatek miał ją do zdarcia ;))
- animacja komputerowa - to można by trochę pochwalić, gdyby nie fakt, że miasta nie raz kojarzyły mi się z makietami - tchnęły sztucznością.
W sumie z przekonaniem proponuję wszystkim, którzy nadal mają chęć obejrzeć ten film zaoszczędzenie forsy i wydanie jej w sposób dający nadzieję na lepsze doznania!