Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Byłem na wersji 3D (jestem przeciwnikiem tej technologi lecz z grzeczności poszedłem bo ludzie, z którymi byłem chcieli). 3D to kpina jest i wyrzucona kasa w błoto. Nie polecam, nie widzi się tego efektu jak w Avatarze (który też ludzie narzekają, ale jest o niebo lepszy).
Wersja 2D będzie zadowalająca i co najważniejsze tańsza.
No dobra ale o filmie słów kilka.
Starą wersję oglądałem i mi się podobała. Nowa choć bazuje na starej jednak jest troszkę zmieniona. I nawet fajnie. Ogólnie jeżeli ktoś myśli, że jest to ambitny film niech od razu idzie na piwo za ten bilet. Jak sama nazwa filmu wskazuje jest to czysta akcja, przygoda jednym słowem film, który nie pozwala się nudzić. Kreacje postaci bardoz mi się podobały (szczególnie Zeus, Hades). Film przenosi nas do starożytności gdzie Bogowie oraz mityczne kreatury są na porządku dziennym. Przy okazji bardzo mi się podobał wygląd Meduzy. Kraken też dawał radę. Efekty również rewelacyjne ale czy to kogo w dzisiejszych czasach dziwi?
Reasumując dla takich filmów ja kino odwiedzam bo warto.

Oceniam na 7/10 - tylko i wyłącznie pod kątem czystej rozrywki.

MackKL

No tak ale z tego co widzę to w kinach na razie nie pokazują wersji 2D, nie
wiecie czy w ogóle będzie możliwość obejrzenia tego filmu w dwóch wymiarach
?

ocenił(a) film na 7
spider485_2

Mozliwosc to pewnie bedzie ale jak poczekasz az na necie sie pojawi wersja Dvdscr :P

Milten68

Możliwość jest zobaczenia w 2D we wrocławskim heliosie są do wyboru obie wersje ;)

ocenił(a) film na 9
spider485_2

Ja jeżdżę do Kinepolis w Poznaniu i tam jak teraz spojrzałem są do wyboru obie wersje :P

Mieliśmy się niedługo z kumplami wybrać na to właśnie w 3D, ale później słyszałem, że wersja 3D jest jakaś skopana i teraz też tu ktoś to pisał.
Ale też wole oglądać filmy w normalnym formacie, a zwiastun tego filmu mnie niesamowicie zadziwił efektami ( kilkanaście razy oglądałem juz zwiastun xD ) więc wybiorę 2D :]

ocenił(a) film na 10
MackKL

a ja bylam na premierze w kinie Helios i seans byl w 2D. i chwala, bo 3D to jak dla mnie porazka, glownie dlatego ze mam wade wzroku i niestety na jedno oko prawie nie widze...tym bardziej nie widze 3D. jedna rzecza ewidentnie sie rozczarowalam a jedna zachwycilam i odkrylam na nowo: rozczarowalam sie bo film byl za krotki i wszyscy bohaterowie zgineli za szybko, ale spoko, zawsze to jakies urozmaicenie...a na nowo zachwycilam sie tym, ze poprostu lubie takie filmy. fantastyka, ale dobrze zrobiona, nie jakis szmelc jak filmy kategorii B. Starcie Tytanow to niesamowita uczta dla oczu, nie jest doszczetnie zamerykanizowana, a to dzieki aktorom europejskim i oczywiscie Samowi z Australii, ktorzy wtłoczyli w film magie i świerzosc. szczerze polecam, film trzeba zaliczyc i to obowiazkowo w 2D. pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
bija_22_2

Moim zdaniem to czyste chamstwo nie móc mieć do wyboru wersji 2D. Ja również oglądam filmy w bielskim Heliosie i zawsze jest wybór. Z tego co wiem w niektórych kinach nie ma. I to jest właśnie problem.

ocenił(a) film na 10
MackKL

no przede wszystkim my to ogladamy i my wybieramy w jakiej wersji. jak czytalam gdzies recenzje ze ma byc tylko w 3D to mi rece opadly. nic bym nie widziala podczas ogladania, mozg by mi sie zagotowal chyba. poza tym Heliosa w Rzeszowie mam 100 km od siebie i jakbym na miejscu zostala uswiadomiona ze to 3D to bym ich wysadzila w powietrze hehe. no ale oni sa na tyle solidna firma, ze prawo wyboru nam zostawili. pozdrawiam