Gdy twórcy zabierali się za kręcenie "Starcia...", zapowiadali, że to będzie film w stylu "300", ale nie wyjaśnili, o co konkretnie im chodzi. Jak zatem myślicie, na czym ma polegać "styl 300"?
a) prawdziwi aktorzy na animowanym komputerowo tle? - ale zwiastun pokazał, że nie o to tu chodzi
b) będzie dominować czerwona kolorystyka? - patrz wyżej
c) głos z offu co dwie minuty będzie nam opowiadał, co widzimy na ekranie?
d) będzie brutalnie i krwawo?
e) dadzą trochę rockowej muzy?
f) czarny charakter będzie obwieszony błyskotkami?
g) Perseusz będzie krzyczał: "This is Sparta!!!"?
h) walki, potyczki itp. mimo usilnych starań twórców nie będą wyglądały widowiskowo?
i) Perseusz, zanim kogoś zasiecze, będzie posyłał pytające spojrzenie ku swej Andromedzie, czekając na jej przyzwolenie?
Czym jest "styl 300"? Czy mam się tego dowiedzieć dopiero po premierze?
Hmm ja stawiam na odpowiedź "g" i obstawiam, że i w tym filmie bohater
złych będzie miał podobny głos do Xerxesa ;]
d) będzie brutalnie i krwawo?
e) dadzą trochę rockowej muzy?
Te dwa punkty będą na pewno i to chyba ona stanowiły o wyjątkowości "300stu"
g) Perseusz będzie krzyczał: "This is Sparta!!!"?
Może nie koniecznei "SPARTA" :D Ale na pewno trochę wydrze gardła.
c) głos z offu co dwie minuty będzie nam opowiadał, co widzimy na ekranie?
Bardzo możliwe. To jest remake, a w oryginale chyba też był jakiś lektor, zresztą już nie pamiętam kiedy to oglądąłem. To było tak dawno.
h) walki, potyczki itp. mimo usilnych starań twórców nie będą wyglądały widowiskowo?
Tutaj ciebie absolutnie nie rozumiem.
Hmmm mmm nie mam pojęcia ale na pewno się wypowiem i odpowiem Ci na pytanie jak zobaczę film.
A jak na razie zapowiada się on dość obiecująco.
Nie wiem gdzie to wyczytałeś człowieku,że film ma być realizowany w stylu 300,ale wystarczy obejrzeć zwiastun,aby zobaczyć,ze film jest zrealizowany tradycyjną techniką,a już na pewno nie będzie krwawy.Chyba pomyliłeś go z inną mitologiczną produkcją "Dawn of War" do której zdjecia startują w kwietniu i która to ma być zrealizowana w stylistyce 300(aktorzy grający w środowisku wygenerowanym komputerowo).I tyle w temacie...