Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125991
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Nie znam mitologicznej historii Perseusza, ale film nie był znowu aż taki zły. Może dlatego tak to odebrałem bo nie raziło mnie że niektóre wątki są poprzekręcane, ot taki film na niedzielne popołudnie. Poleżeć przy piwku i obejrzeć. Fabuła wiadomo że kuleje, ale to w końcu film przygodowy więc również nie oczekiwałem tu niczego specjalnego. Widzę ogólnie że spore znaczenie ma podejście do filmu, ja jakoś specjalnie przed tym filmem niczego sobie nie wyobrażałem, poszedłem otwarty na rozrywkę i najgorzej nie było.

7/10

luksob

No właśnie.Czytałem recenzje w kilku gazetach i zebrał tam nawet pochlebne opinie,wiec moze nie jest tak zle.

Glock

Nie jest - aktorstwo, scenografia, kostiumy - Wszystko porządne, a efekty specjalne - rewelacja. Słabymi stronami są muzyka (chociaż nawet tak bardzo nie przeszkadza) i fabuła, ale twórcy w kilku miejscach pokazują, że się specjalnie odcinają od starej wersji (motyw z sową, przegonienie białych pegazów czy rozmowa Perseusza z Andromedą na plaży - wszystko, jakby mówili "my inaczej przedstawimy tą historię" :). Ode mnie film dostał 8/10, może ciut naciągane, ale obraz mi się podobał.

użytkownik usunięty
Keodred

nison zabawny. jest zajebisty krakers ktory robi niezla nawalanke na koncu. no i te stworki fajnie zrobione, mozna isc