Wygląda na to,że producenci się przeliczyli. Film co prawda już się zwrócił, ale mylił się każdy kto twierdził że Starcie "Pojedzie na tym samym wózku" co Avatar.
Wg. boxofficemojo.com Starcie w rankingu zarobków po 7 dniach od premiery znajduje się na 73 miejscu. Film Leterrier wyprzedzają bez problemu osadzone w podobnej stylistyce The Mummy Returns czy 300.
O wiele lepszy wynik osiągnęła tańsza o 95 milionów $ "Pasja".
No cóż. Całkiem możliwe, że po sukcesie Avatara i Alicji przyszedł czas aby producenci nabrali dystansu do 3D, albo postarali się o coś więcej niż efekty. Liczę na Nolana i jego "Inepction".
nadrobi jeszcze, o to się nie martw :) a masz może jakieś dokłądniejsze informacje na temat budżetu filmu ? bo ja słyszałem że 125 mln $. Jeśli mógłbyś to zweryfikować to byłbym wdzięczny. pozdro
Wg. boxofficemojo budżet filmu wyniósł 125 milionów $. Nie wiem czy uwzględniono koszta konwersji do 3D.
http://boxofficemojo.com/movies/?id=clashofthetitans10.htm
Nie wiem, nie oglądałem. Jestem po prostu czytelnikiem tego serwisu i monitoruje sytuacje niektórych filmów z ciekawości.
Pozwolę sobie zauważyć, że w bieżący weekend ani ten, ani inny film ten w Polsce na pewno za wiele nie zarobią. Z wiadomych przyczyn niektóre, a może wszystkie kina są pozamykane. Być może wyniki sprzedaży biletów poprawią się w następny weekend. No, ale kino to nie tylko pieniądze, a jak sam przyznałeś, nawet nie obejrzałeś filmu.