Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Wygląda na to,że producenci się przeliczyli. Film co prawda już się zwrócił, ale mylił się każdy kto twierdził że Starcie "Pojedzie na tym samym wózku" co Avatar.

Wg. boxofficemojo.com Starcie w rankingu zarobków po 7 dniach od premiery znajduje się na 73 miejscu. Film Leterrier wyprzedzają bez problemu osadzone w podobnej stylistyce The Mummy Returns czy 300.

O wiele lepszy wynik osiągnęła tańsza o 95 milionów $ "Pasja".

No cóż. Całkiem możliwe, że po sukcesie Avatara i Alicji przyszedł czas aby producenci nabrali dystansu do 3D, albo postarali się o coś więcej niż efekty. Liczę na Nolana i jego "Inepction".

krzychun

nadrobi jeszcze, o to się nie martw :) a masz może jakieś dokłądniejsze informacje na temat budżetu filmu ? bo ja słyszałem że 125 mln $. Jeśli mógłbyś to zweryfikować to byłbym wdzięczny. pozdro

krzychun

Wg. boxofficemojo budżet filmu wyniósł 125 milionów $. Nie wiem czy uwzględniono koszta konwersji do 3D.
http://boxofficemojo.com/movies/?id=clashofthetitans10.htm

krzychun

ok, dzięki. podobal Ci sie film?

krzychun

Nie wiem, nie oglądałem. Jestem po prostu czytelnikiem tego serwisu i monitoruje sytuacje niektórych filmów z ciekawości.

krzychun

Pozwolę sobie zauważyć, że w bieżący weekend ani ten, ani inny film ten w Polsce na pewno za wiele nie zarobią. Z wiadomych przyczyn niektóre, a może wszystkie kina są pozamykane. Być może wyniki sprzedaży biletów poprawią się w następny weekend. No, ale kino to nie tylko pieniądze, a jak sam przyznałeś, nawet nie obejrzałeś filmu.

krzychun

Dane dotyczą pierwszego weekendu w USA. Filmu nie oceniam.