Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Wróciłem właśnie z wersji 2D. Film nie zraża, co więcej ma się niedosyt. A dlaczego? Bo moim zdaniem mogli wycisnąć z tej opowieści więcej. :) Tak jak to zrobili w piratach z karaibów, gdzie temat był wyeksploatowany do cna. Tutaj chciałbym tego samego. ;) Bardziej rozpisanych postaci, więcej historii na temat stworów korzystających z drewna i magii.....no przecież to aż się samo prosi! :)

Ogólnie takie 7+/10 na odmóżdżenie po ciężkim dniu. :)

ocenił(a) film na 4
IzI_6

ja się zawiodłem nową wersją, masa błędów i nieścisłości, generalnie zmiany w scenariuszu wyszły tylko na gorsze, jedynie wygląd krakena na plus... a tak to wolę sto razy bardziej oryginalną wersję... nie polecam, chyba że ktoś nie zna oryginału. 4/10

ocenił(a) film na 6
IzI_6

Mogli. Film jest strasznie nijaki, że się tak wyrażę drewniany bez magii. Trochę tego, trochę tamtego. Brak przywiązania do bohaterów. Fabuła jest tylko po to żeby coś zabić. Gra aktorska nie powala, a nawet psuje klimat zwłaszcza Worthington. Mam wrażenie, że gra zbyt "współcześnie", wydaje że nie pasuje do filmu. Kompletnie nie czuć mitologii w tym filmie. Stworów mitologicznych jest tyle co kot napłakał. Do tego mam wrażenie, że oprócz fenomenalnych zdjęć krajobrazów, że film jest strasznie klaustrofobiczny. Sceny walki są strasznie ciasne, ale co gorsza nie dodaje im to dynamizmu. Nie liczyłem na ambitne kino, ale przyznam, że nawet jako oglądadło wypada co najwyżej dobrze. Ja daje 6/10.