3D w tym filmie stoi na bardzo słabym poziomie, jeśli ktoś spodziewa się że coś wylatuje z ekranu to może zapomnieć najciekawszy efekt 3D jest w zwiastunie "Strażników Ga'Hoole" w postaci dzielnych sów w zbrojach. W samym filmie są sceny z głębią ale obraz w tle jest mocno zamazany, Avatar pod tym względem bije Tytanów.
A dodatkowo szybkie sceny akcji rozmazują się, dlatego lepiej wybrać się na ten film to zwykłego 2D. Za zaoszczędzone pieniądze radze kupić Cole i poddać się rozrywce bo film nie jest zły. Choć czasem scenariusz kuleje m.in:
Spoiler [ Brak romansu Perseusza z Andromeda, Dżiny] + małe rozwinięcie wątków niektórych postaci
Na plus mogę zapisać nawiązanie do starej wersji filmu i puszczenie oka do widzów scenę z mechaniczną sową ;).
Aktorsko dla mnie geniuszem i wszechstronnym aktorem jest Mads Mikkelsen świetny europejski aktor na głowę bije Worthingtona.
zgadzam sie ale dziny wedlug mnie byly Ciekawe.. ogolnie oczywiscie warto isc do kina chociaz film moglby byc dluzszy.. moglo byc wiecej dramatycznej walki z Krakenem ktorego Perseusz zabil zadziwiajaco szybko ;D