Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125991
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Rada

ocenił(a) film na 6

Kupić go na Blu-ray czy na DVD a może wogóle nie kupować tego filmu. Jak uważacie?

kuropop

Ja kupuję na blu-ray. Myślę że jednak w obu wydaniach będą dodatkowe sceny (o niektorych już wiem) i alternatywne zakończenie, których brak rozczarował wielu widzów (faktycznie był mało składny i robił wrażenie pozlepianych różnych scen). Podkreślam jednak, że jest to wina łasych na pieniądze producentów, którze koniecznie chcieli wypuścić film w 3D, w związku z czym konieczne były cięcia. Myślę że zdecydowanie warto kupić ten film na DVD bo na obecności tych nowych scen film dużo zyska.

ocenił(a) film na 7
nevler

Mógłbyś co napisać o tych dodatkowych scenach? Jestem chyba jednym z nielicznych tutaj,którzy uważają film za udany i na pewno DVD zakupię.

hellboyjr

Tak, jeśli chodzi o te sceny to uważam że niektóre są naprawe dobre, nie wiem czemu je wycięli. Opieram się na info z angielskich stron, i materiału B-roll:

-scena jak Kalibos opala sobie odciętą rękę (kikut) nad ogniem, a potem przykłada gorący kamień i tak fajnie syczy;p

-scena jak Hades wypowiad głośne zkląecia na Olimpie wśród Bogów, wzywając Krakena, fajnie to wygląda

-ponadto więcej scen z Bogami (liczę tu na wycięte sceny z I. Miko) oraz dłuższa walka z meduzą.

Ale tak jak mowię, nie gwarantuje że akurat te sceny będą na wersji DVD/Blu-Ray ale jest duze prawdopodbieństwo, gdyż wszystkie one zostały nakręcone i niektóre użyto nawet w trailerze. Pozdrawiam ;)

PS. Czemu chcesz kupić na DVD? Lepiej od razu na blu-ray ;p

ocenił(a) film na 7
nevler

Dzięki za odpowiedź.Blu-raya na razie nie posiadam,ale być może do czasu premiery CoT dorobię się odtwarzacza,poza tym coś strasznie drogie na razie są te płyty.

ocenił(a) film na 6
nevler

Dzięki wielkie za info, już robię miejsce na półce na nowy film Blu-ray ;)

ocenił(a) film na 8
kuropop

Ja z pewnością zakupie na dvd, bo niestety nie mam możliwości na blu-ray, ale jeśli ty masz to się nie zastanawiaj tylko kupuj. Mi osobiście się podobało STARCIE, choć mogło być lepiej.

użytkownik usunięty
dragon24

Jeszcze do niedawna uważałem, że ponad DVD ludzkość niczego lepszego do oglądania filmów nie wymyśli. Potem zobaczyłem "Syberię" na Blu-ray i od tego czasu nie wypowiadam się na temat rozwoju technologii wizualnych :)
Mam "Avatara" na BR i sam nie wiem, czy przypadkiem nie wygląda nawet lepiej niż w kinie 3D.
Zatem jeśli koszt nie stanowi kwestii, BR jest wyborem lepszym niż DVD.