Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Nic dodać nic ująć... Ohyda to jedyne słowo jakie ciśnie mi się na usta. Z pewnością nie obejrzę tego ohydnego gniota, będącego re-makem wspaniałego 'Clash of The Titans' z 1981 roku.

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

Nie nalezy skreslac filmu,jesli sie go jeszcze nie obejrzalo,kto wie moze caly film bedzie tak naprawde znacznie lepszy niz pojedyncze sceny z trailera :)

ocenił(a) film na 5

Wątpię, jeśli producenci wypuszczają trailer to chyba zawierają w nim najlepsze według nich sceny, którymi uda im się zagonić rzeszę ludzi do kin. Efektami specjalnymi sypią na prawo i lewo, a fabuła schodzi na drugi plan, 99% pewności po tym zwiastunie. A mitologia zawsze była taka fajna...

użytkownik usunięty
Czacha

"Z pewnością nie obejrzę tego ohydnego gniota" - przepraszam, że się tak brzydko wyrażę, ale nie cierpię takiego pierdolenia bo wiem, że tylko rzucasz słowa na wiatr. Wiadomo, że jeśli byłeś napalony na ten film to i tak zwiastun cię nie zniechęci, ja po zwiastunie jestem pozytywnie nastawiony i mam nadzieję, że po seansie będę mógł wiele dobrego o tym filmie powiedzieć. Podobał mi się bardzo ten stary film, ale wiem że to nie będzie powtórka z rozrywki tylko nowy film o innej fabule i z tego się bardzo cieszę. Pozdrawiam

Bambihno

Nie rzucam słów na wiatr bo już wielokrotnie nie obejrzałem danego filmu po tym jak zobaczyłem jego trailer. Przykładem z najnowszych filmów może być Terminator: Ocielenie. Zobaczyłem wszystkie trailery i postanowiłem nigdy nie oglądać tego filmu. W moim postanowieniu ugruntowały mnie opinie znajomych, którzy widzieli film i zgodnie stwierdzili, że jest to totalny gniot.

A skoro ma to być zupełnie nowy/inny film (‘clash of the titans’ )nawiązujący do poprzedniego wyłącznie (ale i tak skąpo) mitologią, to po kiego wała ten sam tytuł?

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

Moim zdaniem ten sam tytuł jest po to, żeby zarobić trochę kasy więcej żerując na starym filmie ;]
No możliwe, że nie obejrzysz tego filmu skoro tak zakładasz, ale byłaby to w pewnym sensie głupota, "nie oglądając filmu bo zwiastun był kiepski" :P Powinno się wyrabiać opinię na temat filmu po obejrzeniu go w całości tak więc proponuję, żebyś obejrzał i "Terminatora" i "Zmierzch tytanów" i potem podzielił się opinią ;)

Czy sugerujesz, żebym poświęcił (zmarnował) całe swoje życie na oglądaniu filmów, których zwiastuny mi się nie podobały? Przecież tego jest tak dużo, że nie miałbym czasu na obiad czy na wyjście z psem na spacer.
Po zwiastunach 'Terminatora:OcIElenie' jak i 'Clash of the titans' jestem całkowicie przekonany o 'wartości' tych obrazów.

W każdym bądź razie polecam ci przeczytać odpowiedz z 14 listopada 2009 20:13, którą napisałem Isild - pod tym postem.

Isild

Trailery są po to by potencjalny widz mógł zdecydować, czy warto iść do kina na wybrany film. W zwiastunach zawarta jest konwencja w jakiej jest robiony dany obraz, zarys fabuły, ukazane są pojedyncze kluczowe sceny oraz przedstawieni są aktorzy. Jak widać trailer wystarczy by móc zdecydować czy warto poświęcić czas na dany film. 100% pewności nie będzie, ale lepsze to niż oglądać wszystko jak leci…

ocenił(a) film na 5
janko_bzykant_

Moze kiedyś tak było jednak dzis wsadzają najlepsze sceny najlepiej najbardziej widowiskowe płacą duże pieniądze zeby skleic wybuchowy trailer żeby im sie to 10 krotnie oplacilo żeby kazdy wybulił za bilet. Mysl logicznie.

Fanek_3

Komu płacą duże pieniądze? Za montaż? Hahaha... Jeszcze jedno. Doskonale zdaje sobie sprawę, że w zwiastunach pokazują urywki najlepszych scen. Dlatego tym bardziej można zdecydować, czy film jest wart obejrzenia. No bo skoro nie podobają się komuś najlepsze sceny z filmu to nie warto go w ogóle oglądać. Czyż nie?

ocenił(a) film na 3
janko_bzykant_

To co prezentujesz swoimi komentarzami na tym forum jest po protu ohydne... Ohyda to jedyne słowo jakie ciśnie mi się na usta.
Tak jak ja nie poradzę na to, że jesteś obecny na forum, tak ty nic nie poradzisz na to, że taki film powstał. Sam jestem wielkim fanem oryginału sprzed prawie 30 lat, ale jestem po prostu najzwyczajniej w świecie ciekawy jak wyszedł remake. Jeśli będzie kicha przeładowana efektami, będę jednym z pierwszych którzy zje...ią film jak burą sukę.

bonzo

Bonzo

Zastanów się nad sobą matole. Ja tu rozmawiam na temat filmu, a ty wyrażasz swoje nikogo nie obchodzące poglądy na temat mojej osoby. Nikt ci nie każe czytać moich postów, tak jak mi nikt nie każe oglądać tego filmu. Różnica jednak polega na tym, że ja prowadzę rozmowę (założenie tego postu) zgodnie z tematem, a ty robisz z siebie idiote.

ocenił(a) film na 5
janko_bzykant_

Dziwny jesteś. Oglądasz trailer następnie stwierdzasz że cały film będzie gniotem. Skoro nie masz zamiaru go oglądać nie oglądaj go i nie pieprz głupot.

Fanek_3

Może nie zdajesz sobie sprawy, ale to jest forum filmowe. Tutaj rozmawia się o filmach. I to czy obejrzę nowy 'clash of the titans' czy nie, nie ma wpływu na moje prawo do rozmawiania o tym filmie.

ocenił(a) film na 3
janko_bzykant_

"Może nie zdajesz sobie sprawy, ale to jest forum filmowe."

...i nie daje Ci to prawa do obrażania kogokolwiek miernoto intelektualna. Tak więc ty w swoim życiu nawet nie przechodziłeś obok słowa "dyskusja". dyskusja polega na kulturalnej wymianie zdań/opinii z poszanowaniem interlokutorów. Jedyne co wypływa z twojej głowy to pogarda dla innych i brak jakiekolwiek tolerancji, że o kulturze własnej nie wspomnę. Szkoda że rodzice nie włączyli Ci opcji "kontrola rodzicielska" na twoim komputerze, bo wtedy mniej byłoby takich indywiduów w internecie.

bonzo

Zwróć uwagę, że to nie ja zaatakowałem, lecz ty. Więc skończ już się ośmieszać mały hipokryto.

ocenił(a) film na 6
janko_bzykant_

Janko, jesteś tak samo durny jak Twój nick. Co Ci tak bardzo nie pasuje? To nie ma być kolejny film z gatunku "pierdolenie o szopenie" tylko film akcji i jako taki wygląda jak najbardziej wspaniale. Ohydnie to wyglądają Twoje komentarze i wszczynanie żałosnych flame-war'ów na filmwebie.

spectralheaven

Dziwne. W opisie ma film przygodowy/fantasy. Ale jak sam powiedziałeś wygląda na kino akcji. Marne w dodatku...
Ale wracając do tego co mi nie pasuje. Wymienię to w punktach:

-Scenografia - jest ohydna
-Muzyka - również ohydna
-Efekty specjalne - okropne
-Konwencja - Wygląda identycznie jak trailery Terminatora: Ocielenie.

janko_bzykant_

Nie wiem jak można być takim ignorantem. Po obejrzeniu zwiastuna oceniasz cały film. Jeśli nie podoba Ci się zwiastun to nie oceniaj całego filmu. Napisz co Ci się nie podoba w trailerze. Ale nie odnoś się do filmu. Nie twórz też porównań których sam nie jesteś świadom. Nie oglądałeś ani terminatora ocalenie ani zmierzch tytanów. A już je ze sobą porównujesz jakbyś znał je na wylot.
Nie cierpię opinii na wyrost. Jeśli chcesz ocenić ten film to najpierw go obejrzyj. I nie kłóć się z użytkownikami którzy mają racje.

Ta strona/forum jest do wyrażania opinii o filmie. ale nikt nie przypuszczał że znajdzie się ktoś taki jak ty i będzie oceniać film na wyrost.

dzapanq

-Mylisz się. To forum jest do ROZMAWIANIA o filmie.

-Dlaczego mam nie porównywać trailerów? Masz jakiś racjonalny powód dla, którego miałbym tego nie robić?

-Jeśli przez 'ocenianie całego filmu' masz na myśli podjęcie decyzji na podstawie trailera czy warto dany film obejrzeć, to jak najbardziej można dokonać takiej oceny. Po to właśnie są zwiastuny.

ocenił(a) film na 10
janko_bzykant_

film bedzie zajebisty w swoim sposobie napewno lepszy niz 300 a stary film zmierzch tytanow ma swoj klimat i jest zajebistyu filmem jak na swoje lata ale trzeba isc do przodu...

użytkownik usunięty
leviatan_ski

Akurat 300 to byl swietny pod wzgledem wizualnym film.a co do nowego Zmierzchu tytanow...no coz, pozyjemy zobaczymy :)