Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

JEŚLI JESZCZE RAZ KTOŚ POWIE ŻE ZEUS STWORZYŁ LUDZI TO ZABIJE! PROMETEUSZ
KU*WA!

Betarius

właśnie dodałam wątek o tym samym :/

ocenił(a) film na 6
Betarius

Mnie to też wkurza -,-

Betarius

Mam dokładnie takie same odczucia od pierwszej minuty tego filmu

ocenił(a) film na 4
Betarius

Po chwili zrozumiałem, nad scenariuszem pracowało kilka ludzi, przynajmniej dwie osoby, jedna z nich miała mitologie głęboko w d*pie a druga coś tam przeczytała. Dlatego niektóre rzeczy się zgadzają ale niektóre nie.
Dlatego mamy takie głupoty jak:
-Zeus stworzycielem ludzkości (PROMETEUSZ KU*WA)
-Hades próbujący przejąć władze od Zeusa (tak naprawdę Hades był mile widziany na Olimpie)
-Ojczulek Zeus kochający ludzkość (Zeus ludzkości się bał i nie za bardzo lubił)

ocenił(a) film na 7
Betarius

Ksiądz Natanek by to inaczej nazwał:)

Betarius

Nie mówiąc już o tym,że Perseusz w mitologii ginie,spadając z pegaza w trakcie próby zdobycia Olimpu,Kraken pochodzi z mitologii nordyckiej,a dżiny z arabskiej.

ocenił(a) film na 6
jporuba

a jak się skończył ten film?/ wywiało mnie za "potrzebą"

Domin733

Dżin wysadził Meduzę,Persio zamienił Krakena w kamień z pomocą głowy Meduzy,księżniczka tudziez królewna została uratowana i wszyscy żyli długo i szczęśliwie (poza Perseuszem,który nie chciał zostać królem Argos i odleciał na swoim czarnym pegazie)

Domin733

Taki smętny happy end: Jakaś tam ckliwa gatka Zeusa i Perseusza, potem Zeus ożywia jego laskę i tyle.

użytkownik usunięty
Betarius

Ja ten film uznaję za komedię - taka parodia mitologii (jak najbardziej udana).
Ale kiedy zobaczyłem Zeusa w jego "świetlistej zbroi" tak mnie za przeproszeniem szlag trafił!

Betarius

Równie dobrze można się czepiać nieścisłości dotyczących samego Perseusza i Andromedy. Nie wiem po co się tak wczuwać.
Wszystko to jest jedynie luźna inspiracja mitologią.

ocenił(a) film na 6
KJoan

sympatyczne kino na wieczór po cięzkim tygodniu pracy nie mysle a oglądam.

Domin733

otóż to!

ocenił(a) film na 4
KJoan

Sam film był średni, ale takie pie*dolenie sobie mitologii mnie po prostu wkurza.