Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125991
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

komercyjny przerost formy nad treścią 3/10

użytkownik usunięty
dontpanic

gdyby w tym filmie byl przerost tresci nad forma tez byloby zle

zgadza się

dontpanic

czyli rozumiem, że obojetnie jak by było, to i tak bedzie źle?

ocenił(a) film na 6
nevler

Treść mi się podobała. Co do reszty to Zeus miał trochę badziewiastą tą zbroje,za to Hades wyglądał dość ciekawie ;-)) Zupełnie jakby był wokalistą jakiegoś gothic metalowego zespołu. Efekty niezbyt,kraken też niezbyt lepszą "bestyjkę" zrobili w "Piratach z Karaibów" (przynajmniej moim skromnym zdaniem).Za to meduza była dość fajna.

nevler

niekoniecznie... trzeba znaleźć balans pomiędzy efektownością a efekciarstwem :) ...czasem film s/f nie potrzebuje efektów specjalnych aby być bardzo dobrym - patrz The Andromeda Strain

ocenił(a) film na 5
dontpanic

ale czasem trzeba wiedzieć czego oczekiwać.. a czego można było oczekiwać po reżyserze Transportera? ;]

ocenił(a) film na 4
diana6echo

Nie reżyseria jest zła, tylko scenariusz spieprzony, ludzie... czarny pegaz, bogowie w zbrojach, sowa w śmietniku, a na sam koniec Perseusz dostaje nową IO... śmiać się czy płakać?
Oryginalna wersja jest o niebo lepsza i remake powinien wyglądać tak, że scenariusz pozostaje niezmieniony, a nawet uzupełniony o parę wątków, a Perseusza powinien zagrać ktoś kto nie wygląda jak marines.

ocenił(a) film na 5
G_R_Z_3_C_II_U

no musieli czymś się popisać..
w oryginale też było love story, ale tutaj.. ekhm.. no.. jako action-heroic film - jest ok, ten sam poziom co Król Artur z 2004 i oczko niżej od Troi..
co do samego Perseusza - zgadzam się, lubię tego aktora, ale wygląda jakby urwał się z planu Prison Break :/

diana6echo

Fakt :) Sam W jest rudawy i ma piegi ale to chyba jeden z mniejszych grzechów tego filmu. Ale co zrobic -aktorzy tez maja rodziny i czasem musza grac w kompletnych gniotach

diana6echo

transporter jest ok... swietnie sie na nim bawilem. jak juz ktos napisal... spieprzony scenariusz i tyle

dontpanic

Ja bym dałą tylko 1 /10 i to tylko dlatego ze lubie Sama W. film mozna okreslic 1słowem-porażka. Dziwne ze nie ma latających dywanów i świetego mikołaja biorac pod uwagę durną treść i pomieszanie mitów.

krainachichow

8 na 10 i koniec. A wy czego się spodziewaliście po kinie rozrywkowym z mitologią w tle? Tak czytam wasze opinie i zupełnie ich nie rozumiem. 'Troję' starano się zrobić na poważnie i też tacy jak wy narzekali. Więc w czym problem? Jesteście za inteligentni aby dobrze się bawić? Po co oglądaliście ten film, skoro zwiastun jasno i klarownie deklarował treść fabuły?! Poza tym ktoś postawił 1 na 10. To chyba kpina, brak wyobrażenia skali oceny. Na treść filmu składa się wiele czynników, które decydują o poziomie obrazu. 1 oznacza w takim wypadku brak czegokolwiek pozytywnego w tym filmie, a to przecież nie prawda! Ktoś tu po prostu wtyka kij w mrowisko.

ocenił(a) film na 4
endrju_p_2

osobiście dałem 4/10, ale jedyna pozytywna rzecz w nowej wersji to wizerunek krakena, JEDYNA! obejrzyj oryginał to sam się przekonasz jak spieprzyli film.

ocenił(a) film na 8
dontpanic

Wszyscy pie****cie!. xD I tyle ,flm extra!

danio_3

przejrzałem Twoje oceny... to wystarczy za komentarz...

dontpanic

Film cienki... 4/10 ,jedynie Meduza, była ciekawa w tym filmie. Reszta
była niezbyt ciekawa.

ocenił(a) film na 4
dontpanic

Jedyny plus to Ralph Fiennes (Hades) i Liam Neeson (Zeus). Reszta słabo: mierny Worthington, słaba fabuła, brzydka scenografia, nijaka muzyka, efekty nic specjalnego, a świecący Zeus - tragedia. Moja ocena 4/10

rAd_

Taa świecący Zeus wspiął się wręcz na wyżyny kiczu wraz z tym swoim ochydnym filtrem Diffuse Glow jak z podrzędnej amatorki montującej w Movie Makerze.

ocenił(a) film na 5
Krolik_Pudding

nie lubisz podświetlonej folii śniadaniowej? no weź ;)

dontpanic

Ludzie czepiacie się zbroi bogow, gry aktorskiej etc. a nie przeszkadza wam to ze fabula nie zgadza się z "prawdziwą" (ta z mitologii). To jest najwiekszy blad, Nie powinno sie zmieniac historii, nawet jak sie jest z holywoodu. Miesza sie dzieciom w glowach i dlatego sa coraz glupsze. Reasumując jak amerykanie będą więcej takich filów wypuszczać to bedzie mozna historie wyrzucic do kosza

KtoS_mi_zabral_nick

ja myślę, że nie powinno się zmieniać historii przede wszystkim jeśli jest się z holywoodu... gdyż trafia to do masowego odbiorcy... a kłamstwo powtórzone po stokroć staje się prawdą - ale to już powiedział znany ekspert w tych sprawach o twarzy gekona