Widze że konsolowa seria God of War po raz kolejny zwruciła uwage pop kultury na mitologie Grecką ide o zakład ze zrobią z tego klon gry o Kratosie
to nie "god of war" wspólne maja tylko ze sobą postacie z mitologi .To Kratos został stworzony na potrzeby gry a w mitologi niema wzmianki o tej postaci ;]
tak na marginesie gra zajebista
A tego to już nie potwierdzę, bo nie gustuję w tego typu grach - no i nie mam konsoli :P
wiem ze to remake filmu z lat 80tych oglądalem go ostatnio na TCM swoją droga bardzo udany film chodzi mi o to że stworzenie tego remaku jest ewidentnie powodowane chęcia zbicia kasy na fali popularności gry o Kratosie założe się ze w grze bedzie siekanie mitycznych stworów niczym w GOW no i walka z Hadesem chcącym przejąć władze nad Olimpem. Troszke to przypomina motyw z pierwszej czesci GOW gdzie mielismy zabić Aresa. O ile w pierwszej wersji filmu i w mitologii Perseusz miał dowiesc ze jest godny serca Andromedy w której kochał się nawet Zeus to w tej nowoczesnej ma się mścić na Hadesie który zabił jego rodzine. Nikt mi nie wmowi ze ten film choć w cześci nie inspiruje sie na GOW
Jeśli mamy się trzymać filmu to tam nie ma Kratosa, a jak gry to w II części God of War Kratos zabija Perseusza xD