Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Dead Poets Society
1989
7,8 326 tys. ocen
7,8 10 1 326070
7,6 60 krytyków
Stowarzyszenie Umarłych Poetów
powrót do forum filmu Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Witam. Chciałem zapytac czy warto przeczytac książke , czy dowiem sie czegos wiecej na temat bohaterow , czy sa w ksiazce jakies inne cytaty niz w filmie . pytam o to poniewaz ksiazka jest na podstawie filmu a jeszcze nigdy takiej nie czytalem i nie chce czytac jesli film bedzie przekazywal wiecej informacji niz ksiazka :) dziekuje za pomoc .

ocenił(a) film na 10
MrTrawa

Warto ja najpierw przeczytałam książkę i bardziej mi się podobała od filmu.

MrTrawa

Oczywiście, że warto. Ja sięgnęłam po książkę, tylko dlatego, że była to moja lektura w klasie 3 gimnazjum. Prawie nigdy nie kończyłam lektur, a wiele nawet odkładałam po przeczytaniu pierwszych kilku stron, jednak z tą było zupełnie inaczej. Książka bardzo ciekawa, jedna z niewielu lektur, które przeczytałam całe i które mi się bardzo podobały. Na pewno jeszcze kiedyś ją przeczytam. Film również mi się podobał, jednak nie aż tak, jak książka :)

ocenił(a) film na 10
Nelkaa

dziekuje wam za rady :) jesli nie macie akurat co czytac polece wam lot nad kukulczym gniazdem i wszystko za zycie :]

MrTrawa

Książka jest napisana na podstawie scenariusza filmu, nie odwrotnie.

ocenił(a) film na 10
maruta_hiro

wiem wiem dlatego mialem watpliwosci ale kupilem juz , czytam i powiem ze jest bardzo fajna =D polecam

ocenił(a) film na 10
MrTrawa

Ja również ją polecam :) PostaĆ nauczyciela jest po prostu genialna moim zdaniem :)
Osobiście uważam że i ksiązka i film są świetne :)