Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Dead Poets Society
1989
7,8 326 tys. ocen
7,8 10 1 326070
7,6 60 krytyków
Stowarzyszenie Umarłych Poetów
powrót do forum filmu Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Witam. Kilka lat temu oglądałam film, moim zdaniem podobny do "Stowarzyszenia umarłych
poetów". Za nic jednak nie mogę sobie przypomnieć tytułu. W filmie tym również był wątek
nauczyciela i uczniów. Akcja tak samo rozgrywała się w szkole dla chłopców. Pamiętam
tylko, że był tam jeden chłopak, któremu nie zależało na nauce, jednak po pewnym czasie,
nawiązał z tym nauczycielem pewną więź i pod jego wpływem zaczął się uczyć. Potem ci
uczniowie pisali jakieś egzaminy końcowe i tylko trójka najlepszych mogła dostać się na
uczelnie czy coś takiego. Ten chłopak niestety zajął 4 miejsce, jednak ten nauczyciel fałszuje
wyniki i umieszcza go na 3 miejscu. A chłopca z 3 miejsca, któremu bardzo zależało na tym,
żeby być w pierwszej trójce, bo byli tam jego dziadek i ojciec, przenosi na 4 miejsce. Jest
jeszcze scena, gdzie po kilku latach ci wszyscy uczniowie spotykają się na jakimś zjeździe
wraz z rodzinami. Wydaje mi się, że ten nauczyciel już wtedy nie żyje i oni go wspominają,
ale to nie jest pewne. Proszę bardzo o pomoc :) Byłabym bardzo wdzięczna!

Borysoth23

"Klub imperatora" może?

ocenił(a) film na 8
damian6d17

aaaa zapomniałam napisać, że już mam :D ale dzięki :P tak, to "Klub Imperatora" :D