Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Dead Poets Society
1989
7,8 326 tys. ocen
7,8 10 1 326070
7,6 60 krytyków
Stowarzyszenie Umarłych Poetów
powrót do forum filmu Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Top100

użytkownik usunięty

I wreszcie ten wspaniały film w rankingu Top100, co wy na to ? ;) Jak dla mnie super, tylko szkoda, że takie filmy jak Zielona Mila,Shawshank albo Siedem zajmują cały czas czołowe miejsca :(

ocenił(a) film na 9

co do tego,że fajnie,że ten film jest w top100 - zgadzam się
z resztą wypowiedzi już nie. Wszystkie 3 filmy jak dla mnie - cudowne.

ocenił(a) film na 8
as_ptas

Zgadzam się. Zielona Mila, Skazani na Shawshank i Siedem to po prostu cudowne filmy, jedne z najlepszych jakie w życiu widziałem i zasługują na wyższe miejsce niż Stowarzyszenie Umarłych Poetów. Choć ten ostatni tytuł też jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 10

Moim skromnym zdaniem ten film powinien się znajdować co najmniej na 20 miejscu w tym rankingu bo to jest po prostu klasyka. Ale to jest tylko moje zdanie...

stasinocox

To niezwykły, wyjątkowy i poruszający film. Obraz, który czaruje i zachęca do ŻYCIA.. 93 pozycja na liście to bardzo kiepski żart..

ocenił(a) film na 9
captainsparrow1

Oooooch, myślę, że conajmniej Se7en mogłoby ustąpić miejsca Dead Poets Society, bo chociaż oba są poruszające, to ten drugi jednak w subtelniejszy sposób.

ocenił(a) film na 10
romantic

no cóż, mam dokładnie odwrotne zdanie...jedynie "Seven" może równać się pod jakimkolwiek względem ze "Stowarzyszeniem...".
No cóż, kwestia gustu.
a tak w ogóle to porównywanie wymienionych filmów uważam za dość karkołomne...:)

ocenił(a) film na 9

W pełni zasłużone miejsce. Pozostałe trzy filmy oceniam niżej. Moja kolejność:
- "Stowarzyszenie Umarłych Poetów"
- "Skazani na Shawshank" - zbyt przerysowana fabuła. "Motylek"(1973) cenię o wiele wyżej. Jest to według mnie najlepszy film o tej tematyce.
- "Zielona Mila" - jeszcze bardziej przerysowana fabuła.
- "Siedem" - to już praktycznie wyłącznie komercja.