PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114292}

Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów

The Sisterhood of the Traveling Pants
2005
6,6 52 tys. ocen
6,6 10 1 51522
6,0 7 krytyków
Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów
powrót do forum filmu Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów

z tą dziewczynką chorą na białaczkę ? Bo nie pokazali tego, czy ona umarła?

ocenił(a) film na 6
kornfan

Raczej umarła.Nie pokazali,bo poco?Tibby nazwała swój "film" jej imieniem,więc umarła.Szkoda,miała 12 lat.No ale takie rzeczy się zdarzają.

ocenił(a) film na 8
plistek43

Umarła, bo matka Tibby mówiła przez telefon, że jej przekaże i wtedy rozpłakała się.

ocenił(a) film na 7
kornfan

Dziewczyna umarła. W drugiej części SWD jest pokazane jak Tibbi stoi nad jej grobem.

ocenił(a) film na 8
kornfan

Tak umarła.
Jeżeli chcesz to możesz przeczytać książkę Stowarzyszenie wędrujących dżinsów. Tam jest o wiele więcej opisanych szczegółów. Naprawdę świetne. I co lepsze są tego aż 4 części, a ten film to pierwsza część. Jest zekranizowany nowy film, ale pomieszane tam są 3 części.

niebieskookaka

Książki są oczywiście lepsze ale wg mnie filmy bardzo dobrze oddały ich istotę. No i świetnie nakreśliły postacie, jak czytałam to tak właśnie wyobrażałam sobie dziewczyny (nie tylko wygląd, ale też ich zachowanie itp). Szkoda, że nie zrobili więcej części z większą ilością szczegółów.
No i dobrym pomysłem było wprowadzenie nowych (innych niż w książce) sytuacji, na przykład ten anglik Carmen. Dzięki temu film nie był kompletnie przewidywalny dla tych którzy czytali książkę.

kornfan

no przeiez byl pokazany moment jak tibby lezala na lozku zadzwonil telefon jej mama go odebrala i powiedziala ,,dobrze powiem jej" jakos tak. ona wtedy sie rozplakala.