PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114292}

Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów

The Sisterhood of the Traveling Pants
2005
6,6 52 tys. ocen
6,6 10 1 51523
5,8 6 krytyków
Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów
powrót do forum filmu Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów

Witam, mam jedno pytanie. Nie czytalam siazki, a film ogladnelam przed chwila. Chwile temu zobaczylam tutaj komentarz i jedna dziewczyna naisala w nim m.in " ze poplakala sie jak zmarla Daley ( czy jak to sie pisze ;)) zastanawiam sie, kiedy umarla i nie moge przypomniec sobie tego momentu. Umarla ?

ocenił(a) film na 10
Caireann

Bailey. Tak zmarła, jakoś trudno było nie zauważyć tego momentu. Dla przypomnienia byla to ta mala chyba 12 letnia dziewczynka, nie pamietam ktora pomagala Tibby przy kreceniu filmu

ocenił(a) film na 10
Caireann

w filmie nie pokaazali samej chwili kiedy Bailey umiera, ale jest ta scena jak Tibby przychodzi do niej do szpitala a później jak Tibby jest u sibie w domu i dostaje telefon od matki Bailey że ta nieżyje

ocenił(a) film na 10
asia4_14

tak ale oglądając film łatwo sie domyślić że zmarła :P

AimeR

TYlko, ze na końcu jest taki motyw, ze na jeansach jest podpis " bailey tu byla" ( na samym koncu gdy sa napisy)a podpisu nie bylo jeszcze gdy bee dala carmen je, aby przyniosly jej szczescie ;P Moze to tylko maly szczegol, albo blad, ale zawsze cos ;)

ocenił(a) film na 10
Caireann

Jakoś nie zwróciłam na to uwagi, ale przeciez Tibby mogła co stam dopisać

ocenił(a) film na 10
asia4_14

Ja niestety nie oglądałam filmu (jeszcze), ale czytałam książkę i Bailey na pewno zmarła (niestety) i w książc jest napisane, że napis "Tu była Bailey" wyszyła Tibby jak po jej śmierci siedziała na werandzie (chyba to była weranda).