Dziś premiera światowa, martwi mnie, że nie ma jeszcze daty polskiej premiery. Miike ma u nas wielu fanów, więc liczę, że film pojawi się w naszych kinach, tylko kiedy????
Nie liczyłbym na zbyt wiele. Fanów ma, ale do tej pory z jego niesamowicie bogatej filmografii do kin trafiły tylko dwie produkcje: "Audition" (po sześciu latach od premiery światowej:) oraz "Nieodebrane połączenie" - ale to na fali j-horrorów wyszło. Kilka innych pokazywało się na festiwalach, ale tak do powszechnej dystrybucji to tylko te dwa. Być może jeśli "Sukiyaki..." osiągnie duży sukces pojawi się i w Polsce, lecz bardziej liczyłbym wydanie prosto na DVD, jak np. stało się z "Hostem" ostatnimi czasy.
on po prostu MUSI trafić do nas
jeśli taki film Miike nie będzie pokazany w Polsce, to chyba żadnego nie spotka ten przywilej (chyba że Miike zrobi amerykański remake Audition)*
* co oczywiście nigdy nie nastąpi, na szczęście
A ja ogladalem ten film na festiwalu filmowym w Wenecji (siedziałem 3 rzędy za Hideaki Ito, szkoda tylko ze Quentina nie bylo :( ) Film zbytnio mnie nie zachwycił, ale i nie był zły. Quentin wystepuje w tym filmie o ile pamietam tylko 3 razy: na samym początku, gdzieś w połowie filmu i na końcu. Wnioskując nie nagral sie duzo...
Quentin-srentin. człowieku, byłeś w tym samym pomieszczeniu co Miistrz Miike (do tego jeszcze Masa Nakamura!), oglądałeś europejską premierę jego najnowszego filmu i narzekasz, że nie było jakiegoś tam Tarantino!!!??? jak możesz ;D
jeszcze nigdy nie doświadczyłem takiego ataku zazdrości jak w tej chwili!!! to ja powinienem był tam siedzieć!
Fakt, premierowy pokaz Sukiyaki Western, godne pozazdroszczenia. Festiwal w Wenecji chodził mi po głowie w te wakacje głównie ze względu na pokaz spaghetti westernów.
A mógłbyś coś więcej o Sukiyaki napisać? Czuję się jakbym rozmawiała z człowiekiem, który posiadł cenną tajemnicę. Podziel się swą wiedzą.
kolega słuchal radiowej audycji, gdzie jakiś ziomek od Gutka mówił o swoim wyjeździe do Wenecji i o niemałym prawdopodobieństwie kupienia praw do Django, więc jeśli panom tym nic się nie odmieniło, można z bananem na pysku czekać na polską premierę:)
Audition: premiera światowa - 1999, premiera polska - 2005
Nieodebrane połączenie: premiera światowa 2003, premiera polska - 2006
myślicie, że Gutek zdąży przed 2009?