PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32255}

Suma wszystkich strachów

The Sum of All Fears
2002
6,6 36 tys. ocen
6,6 10 1 35844
5,7 10 krytyków
Suma wszystkich strachów
powrót do forum filmu Suma wszystkich strachów

Bajeczka

ocenił(a) film na 5

Kiedy na ekranie pojawia się stary znajomy z serialu "Allo, allo", wszystko jest już jasne: to komedia. Po kolejnych piętnastu minutach wiadomo już wszystko - ten film to zabawna bajka. Sytuacja opisana w filmie robi się coraz bardziej nieprawdopodobna, walka między potęgami bardziej przypomina turniej tenisa, tylko że piłeczki zastąpiono bombami jądrowymi. Raz jeszcze okazało się, że życie pisze lepsze scenariusze niż fachmani z Hollywood. Nawet pojawienie się ziejącego ogniem smoka nie byłoby bardziej nieprawdopodobne od wyczynów jakie urządzają terroryści i prezydenci USA oraz Rosji.
Niestety gdzieś ulotniła się cała inteligencja, którą można było odnaleźć w Czerwonym Październiku. Ten film wyprodukowano specjalnie dla małych chłopców, którzy w nosie mają prawdopodobieństwo i wiarygodność wypadków, jak długo są one podane w dobrym i profesjonalnie zrobionym sosie. Od strony technicznej filmowi niewiele można zarzucić, chociaż niczym się też nie wyróżni, tak więc nastolatkowie i ci, którzy nastolatkami pozostali będą zadowoleni. Ich dziewczyny/żony już raczej mniej, bo choć nowym Jackiem jest przystojny Ben Affleck, to jednak gdyby pokazał trochę więcej ciała, jestem pewien, że wpływy z biletów byłyby większe, bo płeć piękna miałaby czym zajęte oczy, żeby nie myśleć o głupocie całej reszty. Skoro tego brak chłopak, który zabierze na ten film swoją dziewczynę, musi liczyć się na straszną jej zemstę... po raz 75 będzie musiał obejrzeć w towarzystwie swojej drugiej połowy Titanica.

torne

Do kina czy na film?
hmmm
bede szedl na ten film pewnie z jakas osóbka. mam nadzieje ze to co napisałęs w tej mini recenzji ( bardzo mi sie podobała :) spelni sie ... połowicznie. Chodzi mi o ostatnie zdania. Niechciałbym zeby była zawiedziona. Moze wartka akcja, sensacja, efekty, dobre aktorstwo ją zadowli... zresztą ... ona nie idzi tylko na film ale i do kina :P