Poczytalem sobie tutaj Wasze komentarze i jestem przerazony, jesli ten scenariusz byl dobry to ja na prawde nie chce widziec jak wyglada zly scenariusz bo takich glupot jak w tym filmie i niekonsekwencji to juz dawno nie widzialem, film dla mnie rzeczywiscie byl bardziej komedia a najbardziej sie smialem z samego siebie, ze jak moglem sie wybrac z wlasnej woli na taki film, ale tak to jest jak sie idzie na film po zobaczeniu trailera bez czytania recenzji i komentarzy, zaczne od watku milosnego, ktory po prostu mnie rozwalil, o ile pokazanie narzeczonej dwa razy bylo uzasadnione aby nam pokazac, ze Ryan jest normalnym facetem i ma jakies zycie prywatne, to dalsze watki z ta Pania, byly beznadziejne, a juz najbardziej smieszna byla scena zrownania szpitala z ziemia i ukazanie nam narzyczonej na pierwszej fali wybuchu, po czym 15 minut pozniej szpital stoi calkiem porzadnie z malymi rysami na szybach a Pani doktor biega czysciutka z pelnym makijarzem bez zadrapania!!! pomiedzy pacjentami, karzac ratowac tych, ktorzy wiadomo ze nie przezyja!!!! Co za herezja!!! Juz pomijam, ze Morgan Freeman zamiast przed smiercia podac jakies wazne szczegoly i pomoc Ryan'owi pyta sie o jego dziewczyne, z ktora Ryan byl od 3 dni...no i oczywiscie ten "nie przewidywalny" moment, ze na 30 sekund przed atakiem udalo mu sie dodzwonic i ocalic Ziemie, a i poczatek nie wiele lepszy i o ile jeszcze usprawiedliwiam go tym, ze zrobiono to po to by moglby powstac film, ale trudno mi uwierzyc, ze po pierwsze jakis kraj traci bombe i dobrowolnie ja zostawia nie interesujac sie nia i po drugie, ze satelity USA mogace wykryc promieniowanie tez jej nie dostrzegly, film jest pelen takich bzdur!!! A gre aktorska to pozostawie bez komentarza bo na film z Benem Affleckiem to juz sie na pewno nigdy wiecej nie wybiore, a Morgan Freeman grajac w takim filmie duzo u mnie stracil i chetnie obnizyl bym mu ocene, ktora mu wystawilem wczesniej za jego dotychczasowe osiagniecia, jesli ktos ma inne zdanie to zapraszam do dyskusji, ale mysle, ze na prawde nie ma nad czym dyskutowac!!!