PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32255}

Suma wszystkich strachów

The Sum of All Fears
2002
6,6 36 tys. ocen
6,6 10 1 35844
5,7 10 krytyków
Suma wszystkich strachów
powrót do forum filmu Suma wszystkich strachów

aż przykro

ocenił(a) film na 6

Przypadkiem wpadłam wczoraj do kina i wybierałam między "Sumą" a "Włamaniem na Śniadanie"- innej alternatywy nie było... Poszłam na to pierwsze, mimo że takich filmów nie znoszę. I co? Szkoda pisać. Fabuła tak nieprawdopodobna, że aż się wierzyć nie chce. Te akcje w stylu hollywood'u- 30 sekund do tragedii a główny bohater ratuje świat... Aż przykro się robi. Jak dla mnie niepotrzebny wątek miłosny, zatrważał głupotą. Myślałam, że panna Muller zginie od fali uderzeniowej- dostała potężnie- a tu zonk! Nawet się nie rozmazała.
Film marny. Nie czytałam książki, więc nie wiem czy to jej wina, czy scenarzysty... Będę musiała ją przeczytać. Mały plusik za humor od czasu do czasu i urodę Bena Afflecka (ale gry aktorskiej nie pochwalę :) Zdecydowanie lepszy początek niż koniec filmu. W sumie- 6/10?

użytkownik usunięty
caramel

Zle wybralas... :(
"Wlamanie na sniadanie" to rewelacyjna komedia. Polecam.

użytkownik usunięty
caramel

Kazdy ma inny gust
"Wlamanie na sniadanie" zapowiadalo sie fajnie.Myslalam,ze na to pojde do kina.Ale,kiedy wyszlo na jaw,ze to komedia romantyczna,to...zrezygnowalam.Nienawidze filmow w gatunku:komedia/komedia romantyczna/romans/melodramat.Po prostu nienawidze.A to,ze ci sie nie podobal,to Twoja sprawa.Mi film sie BARDZO podobal(moze to,ze mam 13 lat dziwi innych,bo moje rowiesnice wola inne filmy)ale lubie takie filmy,ktore wciskaja w fotele przez caly film.Ten prezydent Rosji byl calkiem fajny...:)PSco do prezydenta,to lapiecie aluzje?A prezydent USA przypominal mi pajaca.:DW sumie,droga Caramel,komentarz "30 sekund do tragedii,a glowny bohater ratuje caly swiat" mi sie spodobal.Mysle,ze bysmy sie rozumialy.Odpowiedz i podaj maila.

użytkownik usunięty

Hmm
"Wlamanie na sniadanie" to NIE JEST komedia romantyczna. Oj na pewno nie ;)

caramel

Scenarzysta dał dupy przy tym filmie , prawie nic sie nie zgadza z książką . A zakończenie mimo iż niejest standardowe jak w innych hoolywoodzkich komerach ( rozbrojenie bomby sekunde przed wybuchem ) jest chociaż zbliżone do tego książkowego. W książce Jack Ryan jest szefem CIA i jako najwyższa rangą osoba po wybuchu zostaje prezydentem :)

caramel

Scenarzysta dał dupy przy tym filmie , prawie nic sie nie zgadza z książką . A zakończenie mimo iż niejest standardowe jak w innych hoolywoodzkich komerach ( rozbrojenie bomby sekunde przed wybuchem ) jest chociaż zbliżone do tego książkowego. W książce Jack Ryan jest szefem CIA i jako najwyższa rangą osoba po wybuchu zostaje prezydentem :) . Lepiej byś zrobiła idąc na "Włamanie.." niż na ten shit

mak_3

??? Jakie rozbrojenie tuz przed wybuchem?? Prezydentem Ryan zostaje dopiero w "Dlugu Honorowym" - to jest dopiero super ksiazka!!! Swopja droga Clancy opisal w niej...

SPOILER!!!!!!!!!

...atak na Kapitol za pomoca samolotu pasazerskiego!

_domino

No, to było coś :). W sumie przepowiedział tym 11 września. W ogóle swoimi książkami podsuwa masę pomysłów terrorystom.

caramel

Caramel - jeśli jesteś dziewczyną - książce, przykro mi to mówić, nie podołasz. Nie wytrzymasz masy opisów technicznych i pozornie niepotrzebnych wątków. Więc może Ci opowiedzieć ją w skrócie...? ;)
rdsj@poczta.onet.pl

ocenił(a) film na 7
caramel

Suma jes super książką, ale film jest nudny i niepowiązany z resztą filmów o Rayanie. Po pierwsze Pan Clark poznał Rajana poraz pierwszy w Stanie zagrożenia według filmów. Rayan jako młody analityk w tym filmie to nonsens jak można tak zepsuć książkę. Prubowano wykożystać Clancy do ściągnięcia ludzi do kina ale nie wyszło. Żałuje też że zrobili z tego filmu nudnawą opowiastke o bombie atomowej.

Według mnie najlepszą książką Clancy dla mnie jest "Niedzwiedz i Smok" książka jest super. Wojna z Chinami i atak rakietowy na Waszyngton jak by to zekranizowali .