CHOC WIDAC ZAANGAZOWANIE REZYSERA,to film jest nudny... ja co prawda nigdy nie lubiłem filmów o superbohaterach, ale tutaj pojechali...nedzna, nudna historia, cóż....
Słyszałem ze ten film jest szybki jak pocisk! ze widząc "S" na ekranie to EKSCYTUJĄCE PRZEŻYCIE wielu ludziom brakowało tego własnie znaku!!!
BARWNA DROBIAZGOWA MEGA PRODUKCJA fanom Supermena`78 przyniesie przyjemnosc z oglądania od PIERWSZYCH SEKUND!!!
Cytat:
CHOC WIDAC ZAANGAZOWANIE REZYSERA
Jak piszesz to wyłącz Capslocka ----my tutaj dobrze widzimy.
Cytat:
ja co prawda nigdy nie lubiłem filmów o superbohaterach
Więc po kiego licha film ogladałeś, jak wiedziałeś, że nie twój klimat?
Cytat:
ale tutaj pojechali
Możesz rozwinąć swoją wypowiedz? Pierw piszesz, że widzisz zaangażowanie reżysera a potem, że pojechali.... gdzie pojechali, co pojechali?, gdzie widzisz zaangażowanie reżysera? Uważam, Bryan Singer jest jednym z najlepszych reżyserów filmów o superbohaterach. Poprostu gość umie przenosic herosów na ekran. Sami wiemy jaki sukces osiagnął X-men. A to, że jednemu bardziej podoba się historia o mutantach niż Superman to już jego indywidualna sprawa. Ale komu ja to tłumacze....
Nie mogę już słuchać narzekania was wszystkich na ten film.
Dam przykład.
Ktoś kto nie lubi filmów o herosach jak np:koleżka powyżej,usłyszy gdzieś o Superman Returns i o tym że to obecnie najdroższy film na swiecie.Pomyśli sobie wtedy:Superman za 260mln$?
To ładny to musi być wypas!!!
Ale ogląda go(w wersji kamerowej naturalnie),nie pójdzie do kina bo po co?I pisze mi tu za chwile że gdzie te pięniadze włożene w ten film?Że jest zrobiony kiepsko,jest nudny itd,itp...
Myślałeś że film za tyle kasy będzię najlepszy?Otóż nie.Przecież nie lubisz tego typu filmów,a poza tym to nie twój ani większośći ludzi klimat.Widzę że ostatnio zrobiła się moda na filmy "Z życia wzięte"A nie jakieś bajki o kolorowych latających ludzikach.Ja tam wole fantastykę,bo życie mam na codzień i historie z nim związane,nie muszę oglądać m jak miłość,klanu,złotopolskich i tym podobnych bzdur.
Oglądając Supermana można oderwać się od rzeczywistośći i poczuć się właśnie jak on.
I nie oglądajcie wersji kamerowych bo filmy wyglądają wtedy jakby były przedwojenne,i chyba przez to te niskie oceny,bo w kamerówkach nic nie widać.
I nie wyobrażajcie sobie że jak wyjdzie film za 500mln$,to będzie lepszy,albo najlepszy.Bedzię,ale tylko dla tych którzy cenią sobie kunszt kina i wykonanie.A dla tych co się nie znają na kinie to bedzię oczywiście nędza,bo co innego powiedzą jak nie mają bladego pojęcia o filmie i aktorstwie.Ja oglądałem już ten film z 10 razy i za każdym razem dostrzegam w nim coś nowego,wogule to film należy parę razy zobaczyć by go docenić(Mówię tu o każdym filmie).Do kina idę i to biegiem,w 3D to będzie jeszcze coś nowego i lepszego.I niechcę już widzieć komentarzy że film jest lipny JASNE?To jest forum tylko dla fanów,krytycy wypad krytykować swoje filmy i klimaty.
Dla mnie w ogóle śmieszne są takie prymitywne komentarze.
Po pierwsze: Ludzie obejrzyjcie sobie pierwszą cześć Supcia z Reevem... jak was sie spodoba to dopiero oglądajcie Returns. Śmieszne jest dla mnie stwierdzenie, że film jest nudny. Jak pierwszego nie zaakceptujecie to Returnsa napewno też. A dlazcego ? -- Bo 1 cześć to już klasyk.
Po drugie: Film wyszedł w tym roku. Jak wiadomo efekty poszły w górę. Nie liczcie jednak, że ten film miałbyć przepełniony nawalanką przez cały czas i nastawiony na efekty jak was do tej pory przyzwyczaiły inne tandetne gówna półtorej godzinne i krótsze. Ten film daje do myślenia i to dużo. I jest nastawiony przeważnie na rozterki bohatera a nie na walkę.
Po trzecie na litość Boską--- nie gadajcie, że film jest za długi. Jesteście znudzonymi dziećmi, którzy nie potrafią oceniać filmu po niczym innym jak poziomie brutalności oraz nie potraficie wysiedzieć w kinie dłużej niż te 1,5 h to już z wami coś nie tak. Takie filmy powinny trwać długo nawet 3 godziny. W końcu nie da się wszystkiego w takim czasie przedstawić.
Po czwarte: Jak nie lubicie takich filmów -- TO ICH NIE OGLĄDAJCIE. Żałosne są dla mnie wypowiedzi osób, które nie lubią takich klimatów i potem narzekają, że im się film nie podobał... a na co liczyliscie?
Jesteś fanem Supermana -- oglądaj. Nie jesteś -- idź sobie na piwko zamiast wydawać kase na kino, lub tracić czas na ściąganie z netu.
Po piąte: Jak juz się wypowiadacie to uznaję tylko wypowiedzi po obejrzeniu w dobrej jakości --- kino lub z DVD, lub też DVD-RIP. Wasze narzekanie, że film jest taki a taki jest śmieszne... a może meczyliscie się podczas tak beznadziejnej jakości a teraz odreagowujecie i jedziecie po filmie..... kto to wie. W końcu 15" monitor na którym gówno co widać po kinówce może wkurzyć.
Po szóste: Docencie przynajmniej zaangażowanie Singera w to dzieło. Wiecie ile pracy trzeba aby zrealizować taki film? -- Nie to zobaczcie Dzienniki Singera --jak film powstawał. Trochę honoru trzeba zachować.
Dokładnie tak, zgadzam się z tobą. Powiedziałbym też, ze idealnie dobrali tego Brandona do roli S.
Wiem jedno, ta wersja 250MB CAM jest do d***, wprawdzie jest lepsza w rozdzielczosci 448x240 (ktora ja ogladalem ale i tak to nie to samo). Dlatego zafunduje sobie wyjscie do kina lub obejrze go na DVD.
Fani eSa nie przejmujcie sie tymi bzdurnymi komentarzami...kolo
ogladał film na kompie gdzie było to wersja hYdro :] grupy ludzi którzy
jako pierwsi wstawiaja na torrenty filmy z kina w wersji cam
moge sie załozyc o Bilet do kina :] na eSa ze w Kinie siedzieli by z
otwartą gębą i niechcieliby zeby sie skończył:]
Prawdą jest to że oglądałem film w wersji kinowej na kompie, ale mimo tego że obraz był ciemny a dźwięki delikatnie mówiąc cienki siedziałem przez cały film z wypiekami na twarzy. Singer w fenomenalny spsób nawiązuje do DWÓCH prawdziwych częsci eSa(cz. 3 i 4 były beznadziejne, szkoda mi Reeve że zgodził się w nich zagrac). Świetna, nowa(reżyser to odważny człowiek) obsada genialnie pasuje do swych klasycznych odpowiedzników (Routh jako Kent jest strasznie podobny do Reeve'a a Spacey jest po prostu genialnym Luthorem) Jak dla mnie 9/10 i bez gadania. Pozdrawiam Macka, djPanka i cała resztę prawdziwych fanów Supermana.