Mam przczucie, że mimo będzie to remake to film będzie dobry. Po prostu przeczucie :P
całkowicie sie zgadzam z kolegą to na 100 % bedzie świetny film zreszta nie raz pisałem o tyma na forum że dla amerykanów SUPERMAN jest prawie że godłem narodowym symboelm zwyciestwa i i chwały wiec ten film przynajmiej za oceanem z góry skazany jest na niebywły sukces porównywalny z wielkim sukcesem SPIDER-MANA i zdania nigdy nie zmoienie bo SUPERMAN nigdy nie pozwoli na to żeby zwyciężyło zło pozdro dla wszystkich prawdziwych fanów człowieka ze stali
szajba, ale to nie ma być remake...to myć być po prostu ciąg dalszy tego co było we wczesniejszych filmach o supermanie...przynajmniej ja takie informacje o tym filmie znalazłem...
Akcja filmu ma się dziać po 1 i 2 cześci. Cześć 3 i 4 zostają pominięte (na szczeście bo były totalną klapą)
Patrząc na te wszystkie remaki i ekranizacje mam raczej mało pozytywne uczucia na temat tego filmu. Poczekamy - zobaczymy.
"Patrząc na te wszystkie remaki i ekranizacje mam raczej mało pozytywne uczucia na temat tego filmu. Poczekamy - zobaczymy."
Erkanizacje komiksów Marvela takie jak Spider-man 1 i 2 czy X-men 1, 2 i 3 są bardzo dobrze zrobione. Oddają klimat komiksu, bardzo fajnie wszystko wychodzi, bardzo dobrze aktorzy grają. Jednak nie podobały mi się takie produkcje jak F4 czy Hulk, ale to juz zostawiam kwiestii gustu, bo widać, podczas oglądania, że ma to coś wspólnego z Marvelem. Teraz już nie z Marvela, ale Sin City to genialna ekranizacja. Przeniesione wszystko w niemalże idealny sposób na ekran. Ten film to chyba najlepsza ekranizacja jaką przyszło mi oglądać. Heh Tyle.
Pozdrawiam
W zwiastunach widać, że mamy pokazanego małego Clarka i to jak odkrywa w sobie moc, więc uznałem, że to remake :P Ale jak Opoz napisał "poczekamy - zobaczymy".
"możliwe, że to będą jakieś jego wspomnienia =?"
Oj możliwe, ale nie wydaje mi się.
Oczywiscie, ze tak. Ewentualnie bedzie to poprostu przypomnienie postaci na poczatku filmu, prolog.
Superman Returns jest kontynuacją drugiej części filmu o Supermanie z Christopherem Reevem, żaden remake, żadna nowa seria jak w przypadku Batman Begins.
Ja nie pamiętam ale czy w Supermanach z Reevsem Lois była mamuśką. Chyba nie, co nie?
Bo jeśli nie, to na pewno nie jest remake.
A co tu dużo mówic, przecież w trailerach i spotach mowa o tym, że wrócił po wizycie z Kryptona bo musiał się osobiście przekonać co po nim pozostalo. I nie było go kilka lat. Chyba że znowusz motyw podróży na Krypton jest w tych filmach z C. Reevsem. Wtedy to ja się mylę.
W starych Supciach Lois nie była mamą, nie było mowy o powrocie na krypton. To nie jest żaden remake!!! Poprostu kontynuacja po supermanie 1 oraz 2. (3 i 4 nie były brane pod uwagę tak jakby ich nie nakręcono -- i dobrze bo były klapą totalną i raczej komedią). jak wiecie Lois nie wie, że Clark jest Supciem gdyż w końcowej scenie w Supermanie II zapomniała jego tajemnicę po pocałunku z nim.
Poprostu Superman 1 oraz 2 są tak narpawdę jedynymi porządnymi filmami o supciu. Singer dobrze zrobił, że odnowił tą postać i dobrze zdawał sobie sprawę, że kontynłacja dzieła po 4 cześci bedzie klapą nawet nie brał to pod uwagę. Nie miało też sensu nakręcać Remake 1 cześci supermana (tworzyć ja od nowa.. bo po co... Reeve w starym Supciu pokazał klasę i film mimo efektów jak na tamte czasy poprostu ogląda się rewelacyjnie.) Komu nie podobał się stary Superman 1 to zapewne nie spodoba się i Returns. Takie jest moje zdanie. Stary to nie znaczy, że zły. Nie tylko efekty się liczą ale też fabuła, która w 1 cześci była na wysokim poziomie.