PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138858}

Superman: Powrót

Superman Returns
2006
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31907
4,9 14 krytyków
Superman: Powrót
powrót do forum filmu Superman: Powrót

A tego, że przy dzisiejszych możliwościach filmy oparte na książkach czy komiksach powinny porażać efektami żeby choć trochę zadowolić ludzi z wyobraźnią.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
MackKL

A na czym polegają komiksy o superbohaterach? Znajdujesz w tych filmach wyjątkową grę aktorską i zaskakujący scenariusz? Kompromituj się dalej i wyszczególnij mi te rzeczy.

ocenił(a) film na 5
MackKL

I drugie: jak chcesz pokazać wszystkie umiejętności Supermana, Spidermana itd. itd. bez efektów specjalnych? Koleś ma się bujać na sznurze w stodole i czytać poezję żeby zaspokoić potrzeby intelektualne fanów LOL? Nie irytuj się i nie błaznuj.

ocenił(a) film na 8
baldrick

I co mają się napierniczać przez całe dwie godzinki, multum efektów specjalnych, zero przemyśleń.. rzeczywiście dla większości to wystarcza. Ja jednak wymagam od niektórych filmów również dających do myślenia wątków a nie tylko samej napierdzielanki. A superman jest tym właśnie bohaterem, który nie powinien się lać przez 2 godziny filmu z kimś. (Pomijam tutaj świetny motyw śmierci z rąk Doomsday'a). Oczywiście efekty specialne powinny stanowić 50 % filmu, nie powinno zabraknąć jednak jakiegoś ładu i składu podczas całego filmu.

Cytat:

Nie irytuj się i nie błaznuj.

Ja się nie błaźnię. Ale ty tak pisząc, że w Supermanie było mało efektów specialnych. Obejrzyj sobie dzienniki Singera, lub filmiki jak powstawał Superman a dowiesz się, że nie tak prosto stworzyć taki film.

ocenił(a) film na 5
MackKL

Otóż nie, nie mają się napierniczać ale ma nie wiać nudą tylko tyle mi wystarczy (przez 10 minut oglądałem jak skały wyłażą ponad wodę). A co do "dających do myślenia wątków", czy chodzi ci np. o to dlaczego kobieta włazi na cudzy jacht z chorowitym dzieckiem?

ocenił(a) film na 5
MackKL

"Napieprzać przez całe dwie godzinki"???? JA MAM PROBLEM? Kolo, widzę na kogo oddałeś głosy: Bruce Lee, Jet Li, Jean-Claude Van Damme, Jackie Chan, Steven Segal. Czekam na odpowiedź na komentarz z blogu!

ocenił(a) film na 8
baldrick

A co ma piernik do wiatraka? Czy ja napisałem, Że NIE LUBIE filmów akcji?

Nie! napisałem, że nie podobałoby mi się gdyby w Supermanie była ciągła napierdzielanka proste. Wiało nudą.... mogłeś okno zamknąć (czyt. zakończyć seans) :-)

A właśnie tych aktorów uwielbiam. Lecz oglądając takie filmy nie nastawiam się na to, że dadzą mi dużo do myślenia..tylko oglądam na rozluźnienie po pracy czy też szkole.. proste.

Ogladałeś ONG-BAK? To wiesz o czym mówię.

ocenił(a) film na 6
baldrick

Na IMDb film ma średnią "7" więc bardziej docenili ten film. Pozatym, tan o średnią powyżej "7" jest bardzo trudno...

ocenił(a) film na 5
Szajba

I dobrze bo film nie jest zły. Wyszukiwałem "braków" raczej z przekory i miałem z tego niezły ubaw.