http://film.onet.pl/0,0,1370913,wiadomosci.html [film.onet.pl/0,0,137091...] -wejdźcie na ten link
Film miał zarobić od cholery kasy a tak sie nie stało,no bo skoro w USA ma niecałe 200 mln to raczej dowodzi,iż Superman nie jest obecnie popularny ani tam ani tym bardziej gdzie indziej.
To dowodzi temu, że film nie zarobił kroci, bo ludziom nie podoba się to, że jest w nim więcej dialogów Niż akcji. jednak mimo to film zebrał dużo pozytywnych recenzji( w USA, bo w Polsce ludzie raczej nie czują tego typu klimatu). Ja tammyślę, że powstanie sequel. I mam nadzieję, że będzie taka sama obsada. Czekam.
a czy w 2 części X-menów którą reżyserował Singer były same efekty specjalne??napewno nie,tam również liczyła się treść(której był wiele), oprócz efektów film miał ciekawą fabułę i właśnie dlatego odniósł sukces.W moim mniemaniu Superman miał bardzo dobre efekty specjalne ale nic poza tym,myślałem że Singer wydusi coś więcej ale jak widać temat o Supermanie został wyczerpany bo bądźmy szczerzy-Singer nie nakręcił kontynuacji Supermana 2 tylko remak gdyż w filmie nie było niczego nowego jeśli chodzi o fabułę
Trele morele-- i stek bzdur. X-men odniósł sukces dlatego, że mutanci są bardziej popularni, niż czerwono-niebieski harcerzyk i tyle. Pozatym do tej pory nie było ekranizacji tego komiksu co przyciągło przed ekrany ciekawskich ludzi.
no i co z tego że przyciągnęło przed ekrany ciekawskich ludzi,to sie tyczy przeważnie dla najbardziej oczekiwanych filmów ,owszem X-meni są popularniejsi ale nie zmienia to faktu że film był bardzo dobry i powstała kontynuacja która nie dość że przebiła wyniki fiansowe części pierwszej(a to dowodzi że piewsza część została przyjęta entuzjastycznie) to jeszcze przez większość została uznana za kontynuację lepszą od oryginału
Jeszcze raz powtarzam Singer powinien wziąć się za realizaję 3 części X-menów.Choć do Bretta Ratnera nic nie mam to zmiana ta prawdopodobnie wyszłaby na dobre dla obu reżyserów(dla tych co nie wiedzą Ratner miał zostać reżyserem Supermana)
I w sumie dobrze. Jesli sequel mialby byc krecony przez ta sama ekipe i w identyczny sposób to lepiej żeby dali sobie z tym spokój.
Cytat:
Jeszcze raz powtarzam Singer powinien wziąć się za realizaję 3 części X-menów.
Uważam, że 3 -ójka w jego wykonaniu była by lepsza od Ratnerowskiej.
Cytat:
Choć do Bretta Ratnera nic nie mam to zmiana ta prawdopodobnie wyszłaby na dobre dla obu reżyserów(dla tych co nie wiedzą Ratner miał zostać reżyserem Supermana)
Tego nie wiemy. Gdybać sobie możemy. Jednak zrobienie filmu o Supermanie to nie lada wyzwanie (chyba tylko GL bedzie trudniejszy) :-) he hehe he