PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138858}

Superman: Powrót

Superman Returns
2006
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31907
4,9 14 krytyków
Superman: Powrót
powrót do forum filmu Superman: Powrót

Jak myślicie w którym kinie ogląda sie lepiej. Mam zaufanie do 2D nigdy nie byłem w IMAXsie, bo dopiero niedawno cinema city otworzyło kino w Łodzi. I chciał bym wiedzieć czy w IMAXsie efekty specjalne sie bardzo zmieniają? Najprawdopodobniej pójde do normalnego i do IMAXu ale w którym lepiej, i najpierw?

ocenił(a) film na 9
Stefan_Mirecki

Ale Superman nie będzie w 2D...jest kilka sen, które będa również w 3D!! Dlatego ja ide najpierw do zwykłego kina a później do IMAXA

Stefan_Mirecki

Na ten film nie warto iść do IMAXU, gdyz za malo jest tu bajerów cieszacych oko, zwykle kino wystarczy.

ocenił(a) film na 4
eJay1

A przez te okulary nie zmieniaja sietroche kolory? Nie che mi się iść dwa razy buląc kasę, mam darmowy bilet do Heliosa ale to dopiero jakis czas po premierze, więc chba pujdę najpierw do IMAXu a tak, około miesiąca po remierze zobaczę w normalny, chyba ze w IMAXsie będzie tak jak w normalnym kinie tylkoz wkilkoma scenami w 3D.

ocenił(a) film na 9
Stefan_Mirecki

wiesz moze ile kosztuje bilet do IMAX'a w łodzi na ten film?

ocenił(a) film na 9
Numer_44

dobra sorry za pytanie juz sobie na nie znalazlem odpowiedz...

a tych scean pod IMAX'a jest tylko(az?) 20min.

Numer_44

Siema

Pracuję w łódzkim IMAXie, więc pozwólcie że odpowiem wam na pytanie gdzie iść.

Jeżeli zależy wam na jakości filmu i komforcie oglądania to polecam Imax i OSTATNIE RZĘDY(10-11, 12 chyba nie mamy:)).

Przypomianm że IMAX posiada taśmę 70mm odtwarzaną w POZIOMIE więc klatka jest większa jakieś 10 razy - lepsza jakość obrazu.

Dodatkowo dostajecie kilka scen w 3D(film trwa 2,5h a sceny łącznie 17 min) tak więc przciwnikom 3D nie zaszkodzi, a zwolennikom urozmaici oglądanie.

No i do tego ekran... 18x24 metry(w przypadku supermana obraz będzie gdzieś 13,5x24 bo w formacie 16x9)

OSOBIŚCIE gdybym się wachał pomiędzy zwykłą salą w cinema city(a największa jest naprawdę duuuuża) a IMAXem. Poszedłbym do IMAXu.

ALE gdybym czekał na ten film z utęsknieniem wybrałbym Bałtyk

Peace

ocenił(a) film na 4
thomashesky

Na jakim stanowisku pracujesz, puszczasz fimy? Dlaczego bałtyk? No bałtyk ma swój klimata le cinema-city też jest dobrym kinem. No i jeszcze że ekran w IMAXie jest największyw Polsce. Raczej pujde wtym tygodniu do IMAXu, nie byłem jeszcze bo cały czas lają deszcze.

Stefan_Mirecki

Tak... obsługuję projektor:) Dlaczego Bałtyk? No właśnie głównie ze względu na klimat. Wszelkie multipleksy(silver screen, multikino itd.) kojarzą mi się z hipermarketami...

ocenił(a) film na 9
thomashesky

U mnie w krakowie jedynym kinem, które uważam za PRAWDZIWE kino jest tylko i wyłącznie Multikino. Cinema City to nie są kina. To są centra handlowe. Kino to oddzielny budynek. Dla kogoś może się to wydac dziwne, ale ja nie potrafię się przełamać i iść chociaż raz do Cinema City. Jak już to do IMAXa. Multikino Krk rulezzz :):):)