PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138858}

Superman: Powrót

Superman Returns
2006
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31907
4,9 14 krytyków
Superman: Powrót
powrót do forum filmu Superman: Powrót

siemk moim krutkim zdanie film ten jest poprostu do bani niema nic ciekawego w tym filmie jak bym miał wybrac supermena czy tajemnice smalwin czy coś takiego niewiem jak to sie pisze to wybrałbym tajemnice smalwil poniewsz tam sie cos chociasz dzieje a tu w supermenie to nic ktoś kradnie te kamyczki i cały wontek skupia sie natym a drugi wontek że ten supermne powraca a i jeszcze jedno ten początek jak sie zaczyna to tesz jest lipny spada ten meteoryt z nieba puzniej nagle wydostaje sie ten supermen i tak dalej normalnie film jest lipny

ocenił(a) film na 8
likan18

Wybacz ale nie rozumiem twojego języka. Możesz napisać swoje wrażenia po tym filmie jeszcze raz tym razem po polsku? (rolling eyes)

MackKL

TO PO PIERWSZE PISZE JAK UMIE WIENC TEGO NIEZMIENIE ALE PISOWNIE Z DUżYCH LITER POPRAWIE CHYBA TAK JEST DOBRZE A I JESZCZE JEDNO JESTEM OSOBą KTURA MA DUżO DO PRZEKAZANIA I NIESKłADAM JAKIś TAM PROFESJONALNYCH ZDAN KTóRE BENDą WAS SZOKOWAć POPROSTU PISZE TO CO WIDZE NIEBEDE PISAł INACZEJ NIZ UMNIE BO NIEBEDE SIE SAM OSZUIWAłA

JESLI WAM TO PSZESZKADZA TO PRZEPRASZAM ALE JA TAK JUż MAM PISZE DłUGIE ZDANIA A W TYCH MOICH ZDANIACH NIEMA MIEJSCA NA JAKIES KROPKI PRZECINKI CZY JAKIES DUżE LITERY POPROSTU MOJA WYPOWIEDZ TO MOJA DUżA MYś CZASAMI SIE POKAZUJE I PISZE Ją SZYBKO BO BOJE SIE żE MI GDZIES UCIEKNIE MA NADZIEJE żE ROZUMNIECI A I JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM

ocenił(a) film na 10
likan18

Właśnie, lipna to jest, ale Twoja ortografia:/ Popracuj nad tym!!

ocenił(a) film na 10
modzelek19

to zes zacynił xDDDD:D jestem pelen podziwu :D naprawde :D troszke sie nameczylem, by to doczytac ale mi sie udało :D (nie czepiac sie mnie)xDDDDDD

moze jestes za malo rozgarniety by zrozumiec cos wiecej niz"kamyczki" :) co?:)

ocenił(a) film na 8
ALUNO

A ja dalej czekam na odpowiedź... Opisz film pod kątem gry aktorskiej, efeków specialnych, fabuły.... co ci się w nim nie podobało, co byś chciał zmienić itd....

Cytat:

Właśnie, lipna to jest, ale Twoja ortografia:/ Popracuj nad tym!!

I to mówi osoba, która w środku zdania pisze TWOJA dużą literą... mądre (rolling eyes, LOL)

ocenił(a) film na 10
MackKL

Mack.... dobrze napisal :) "Twoja" z wielkiej litery :), pomimo iz nie jest to list, powinno sie pisac z wielkiej litery by okazac ze sie szanuje druga osobe :) zasada jak w liscie :) bo tutaj sie pisze a nie mowi :)

ocenił(a) film na 8
ALUNO

Wogóle to sorki, myślałem że ten tekst o ortografi był do mnie. Źle to zrozumiałem -- zwracam honor :-)

ocenił(a) film na 1
MackKL

Fabula filmu to po prostu dno. Z supermana zrobili jakies romansidlo. Efektow specjalnych nie opisze, bo ogladalem tylko kinowke z kamery, ale musialem sie zmuszac zeby ogladac dalej(z nadzieja ze cos sie zmieni, lecz jak mowia nadzieja matka glupich). Ciesze sie ze nie wydalem ani zlotowki na bilet do kina bo bym pieniadze w bloto wyrzucil.

Pozdrawiam,
novo.

ocenił(a) film na 3
novopl

No i co Mack? wielu ludzi potwierdza moje zdanie. Ten powrór superman to nic innego jak telenowela+tragizm. Zupełnie inny klimat od oryginalnego Supermana 1 czy 2. Już niewiedzieli co wymyśleć czy jak, łódka łamie się na pół jak Titanic, no parodia normalnie. Efekty specjalne też niezbyt specjalne np podczas lotu Supermana. Bardziej komiksowo to wszystko wyglądało niż ralistycznie, słabi informatycy się za to zabrali, o niebo lepszy był X-Men.

ocenił(a) film na 8
deamon82

A ja wam mówię jeszcze raz obejrzyjcie to sobie w kinie to co niektórzy zmienią zdanie :-) Pozdro!

użytkownik usunięty
MackKL

Mack dla twojej informacji to twoje "Wogóle" pisze się "W ogóle" a nie "Wogóle" popracuj jeszcze trochę nad ortografią, a może kiedyś zostaniesz znanym polonistą :D

ocenił(a) film na 6

Film jest zajebisty,a jeszcze lepsza muzyka która to wszystko uzupełnia.Już nie mogę się doczekać aż zasiądę w imax 3D przed tym cudeńkiem,chyba zajoba wtedy dostanę,mmmmmmm bajerka:-)

ocenił(a) film na 6

Film jest zajebisty,a jeszcze lepsza muzyka która to wszystko uzupełnia.Już nie mogę się doczekać aż zasiądę w imax 3D przed tym cudeńkiem,chyba zajoba wtedy dostanę,mmmmmmm bajerka:-)

ocenił(a) film na 8
krzysiek1986_86

Cytat:
Mack dla twojej informacji to twoje "Wogóle" pisze się "W ogóle" a nie "Wogóle"

Dzięki :-) Racja.. niedopatrzenie.

Cytat
popracuj jeszcze trochę nad ortografią, a może kiedyś zostaniesz znanym polonistą :D

Nie planuje w przyszłości. Z dyktand zawsze miałem pały he he . Pozdro!

Co do tematu o Supciu ja wypowiem się jak go zobacze, bo kinówki oglądać nie bedę. Czekam do 4 sierpnia.

deamon82

Popieram Twoje zdanie. Nie mogę się zgodzić, co do efektów specjalnych - trochę pracy w to włożyli - ale nic poza tym. Piszesz, że parodia - no i tak właśnie jest: byłem na późnym seansie, więc bez dzieciaków na sali, i pomijając liczne odgłosy klepania się w czoło po co głupszych scenach, najlepsze były właśnie wybuchy śmiechu w "tragicznych i strasznych momentach". Przynajmniej reżyser chciał, by takie były, ale mu nie wyszło. Długi, nudny i na dodatek bezgranicznie kiepski melodramat...

ocenił(a) film na 10
likan18

ze co?? Once again please....pffff po HU* oglądałes?

likan18

Hejka! Jeszcze filmu nie oglądałam, ale mam zamiar. Z pewnością ,,Tajemnice smallville" (tak to się pisze :)) są lepsze. Oglądałam je kiedy mogłam i naprawdę warte są polecenia. Pozdro

ocenił(a) film na 10
Aitai

maja rozdawac koszulki na premierze w nocy czy nie??:D bo nie wiem czy isc w nocy czy rano :P:P

ocenił(a) film na 3
ALUNO

SUPERMAN RETURNS = KUPA -,- DNO KICZ I WOGULE NUDA ITD. OSTRO ŚMIERDOLI.

ocenił(a) film na 10
adimadi2

jak bedziesz znacznie madrzejszy i nie robil takich bykow :) to pogadamy :) bo na dnie to Ty chyba jestes :)

ocenił(a) film na 3
ALUNO

To jest forum filmowe czy polonistyczne?? prezestańcie wytykać te błędy a po za tym ja tak myśle i to moja opinia i nie uważam ze jestem na dnie bo nie z niżam sie do twojego poziomu zeby kogoś wyzywać za to że nie podobał mu sie jakiś film.

ocenił(a) film na 10
adimadi2

taaa jest to forum polonistyczne xDDDDD a ja Cie nie wyzywam :D

ocenił(a) film na 8
ALUNO

To nie jest forum polonistyczne ludzie. Ale jak ktoś pisze językiem niezrozumiałym to trzeba pytać ponownie niestety (rolling eyes). A tak właśnie rozpoczął ten temat jego założyciel. Nie mówię, że każdy ma pisać idealnie.... (bo ja też popełniam błedy) ale przynajmniej podstawowe reguły powinno się zachować żeby nie trzeba było główkować się w odkodowywaniu tekstu.

użytkownik usunięty
likan18

Po spotach reklamowych juz przypuszczalem ze nie bedzie mi sie podobal, ale postanowilem jednak przejsc sie do kina i obejrzec. Zawsze jest mozliwosc ze sie czlowiek przyjemnie rozczaruje. Niestety. Lipa na maxa. Nie powiem jak co niektorzy ze nic sie tam nie dzieje, ale to co sie dzieje jest poprostu nudne.
Czytalem kilka dni temu recenzje tego filmu w jednej z brytyjskich gazet. Tam to dopiero pojechali. Najbardziej podobalo mi sie porownanie gry aktorkiej dzieciaka, ktory gra syna Lois Laine, do Damiana z Omena. Naprawde, maly wyglada jakby mial sie zaraz przewrocic, jak by byl obrazony na caly swiat... zreszta nie wazne.
Jedyne co warto zobaczyc i zapamietac z tego filmu to gra Kevina Spacey'a. Koles wymiata jak zwykle.

Filmu jeszcze nie widziałem (tylko trailer) ale... ponawiam pretensje do jego twórców :
1) Dlaczego , u licha, nie dadzą jakiś bardziej umięśnionych aktorów do ról superbochaterów? Wiem , że to taka komiksowa konwencja i że trzeba ją raczej brać umownie ale trochę bardziej umięśniony superek by się przydał, W końcu Tom Welling ze Smallvile już trochę mięśni ma czyli nie jest to jakiś techniczny czy kadrowy problem dla reżyserów...
2) No i ten strój... w komiksie jednak lepiej wygląda - jakis mały retusz dostosowanie do realu (jak w spidermanie) by sie przydał...

P.S.: "Ojczyzna - polszczyzna" Panowie i Panie ! To jak piszemy świadczy o nas i o tym co mamy w głowie. Pewnie, błędy się zdarzają, ale jeśli zaczyna to być rażące dla innych to już źle... i nie należy się obrażać tylko raczej poprawiać.

likan18

Chłopcze mało tego, że jesteś absolutnym przykładem totalnego anaalfbetyzmu to jeszcze podejmujesz próbe (bo tylko próbą to można nazwać) skrytykowania filmu... poza tym filmu nieoglądałem ale widze, że pomyliłeś tu dwa zupełnie różne filmy mianowicie "Tajemnice Smallville" które są zresztą serialem z filmem "Powrót Supermena" !! Więc do szkoły chłopcze, a nie na sale kinawą (na której wątpie byś był)