PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138858}

Superman: Powrót

Superman Returns
2006
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31907
4,9 14 krytyków
Superman: Powrót
powrót do forum filmu Superman: Powrót

Byłem w kinie jako fan (może przesada, lubię bardzo tą postać poprostu:) tego lekko pedałkowatego bohatera:) Ta postać to legenda! Film... nie zawiódł. Napewno jest najlepszym filmem o super-człowieku. Fabuła jest. Czego nie można powiedzieć o poprzednich częściach opowiadających o poczynaniach tego pana. Aktorzy... są:)) Lex wypada bardzo fajnie, lecz nie jest to szczyt umiejętności K.S. Superman też pasuje i WRESZCIE choć trochę widać po nim że jest z innej planety (jakiś niepokój w oczach i ogólnie nieludzki wyraz twarzy miejscami - tu BRAWA!). Lois jakoś średnio wypada ale nie wzbudza empatii. Reszta nie przeszkadza. Efekty specjalne robią z miejsca laskę:)) Poza może dwiema scenami, ale wcale nie rażącymi. Najdroższy film w historii? Ano. Jakoś wydaje mi się jednak iż bardziej widać włożoną kasę w np. nowe epizody Star Wars no ale nieważne. Wizualia porażają. Ludzie spodziewający się po tym filmie latającego przez cały film Supermana ratującego ludzi w jakiś rewelacyjnych eksremalnych sytuacjach, i miliardów efektów specjalnych... są idiotami:] Superman to przecież coś więcej, i nie widząc tego... po wała isć na film?:] Radzę im najpierw otworzyć oczy. Jedynie muzyka... NIE PORYWA JAK POWINNA!! Nie współgra nierozłącznie z akcją na ekranie jak ma to miejsce w dajmy na to w Star Wars czy Indianie. Muzyka jest jakaś tam poprostu i... jest:) Stary muzyczny motyw przewodni wdł mnie nie do końca pasuje w swej niezmienionej formie do nowego filmu. No ale może mi się wydaje? Ogólnie film zasługuje na 8/10. Może lekko naciągane, a może mi sie też wydaje że trzeba naciągać?:) Polecam fanom jak jasna cholera (no ale oni już widzieli zapewne nie raz:). A co z resztą? Myśle że warto zobaczyć w kinie ten film. Nie obiecam że ktoś kto pójdzie ze złym nastawieniem, oczekując czegoś co nie mogło mieć miejsca, nie będzie się miejscami nudził. ALE... są wakacje a bilet do kina to mały wydatek, więc nad czym się zastanawiać? Nie lubimy super-bohaterów? Może lekarz coś poradzi?;)

ocenił(a) film na 8
Indrid_Cold_84

Cytat:

Ludzie spodziewający się po tym filmie latającego przez cały film Supermana ratującego ludzi w jakiś rewelacyjnych eksremalnych sytuacjach, i miliardów efektów specjalnych... są idiotami:]

No i kolejna osoba pisząca do rzeczy :-) To się nazywa porządna recenzja filmu. Dobrze, że nie wszyscy na filmwerb to ograniczeni ziomo-efekciarze. Pozdro!

Cytat:

Superman to przecież coś więcej, i nie widząc tego... po wała isć na film?:]

Amen. Lepiej kase wydać na piwo lub pójść na jakiś koncert. (Ja bym tak zrobił).

Cytat:

Nie lubimy super-bohaterów? Może lekarz coś poradzi?;)

Kwestia gustu. Nie upoważnia to jednak danego osobnika do pisania pierdół.

MackKL

,,Kwestia gustu. Nie upoważnia to jednak danego osobnika do pisania pierdół."

Wiesz jest wolnosć słowa i każdy ma prawo pisać co chece, a zabranianie mu tego w imie własnego dobrego samopoczucia cenzurą sie zowie! ;) Była też już mowa o tym, ze nie ważne o czym opowiada filmi- istotna cechą odróżniająca chłam od dobrej produkcji jest treść oraz sposób realizacji- nie zaś poruszana tematyka. Chyba będziemy musili tu dokaczyc naszą rozmowę z watku o ,,Kapitanie...' W jednym masz racje ja sobie najnowszy film o Supku daruje... ;)
Ale jeśli sobie zyczysz od reki mogę wymienić pare super błędów tego filmu jakie zaobserwować można ogaldajac zwiastuny tudzież czytając streszczenia i opisy…

ocenił(a) film na 8
D23

cytat:

Wiesz jest wolnosć słowa i każdy ma prawo pisać co chece, a zabranianie mu tego w imie własnego dobrego samopoczucia cenzurą sie zowie! ;)

He dobre. To wejdź na jakieś normalniejsze forum i pisz pierdoły to cię zaraz wykopią. (I nie chodzi mi o to, że będziesz pisał że coś ci się nie podobało co się innym podobało, tylko, że będziesz pisał stek bzdur.... daje do przykładu co nie znaczy, że mówię o tobie).

Cytat:

Chyba będziemy musili tu dokaczyc naszą rozmowę z watku o ,,Kapitanie...'

To forum o Supku nie Kapitanie więc darujmy sobie robienie offu.....

MackKL

,,To wejdź na jakieś normalniejsze forum i pisz pierdoły to cię zaraz wykopią"

Chwila- co oznacza normalne? Bo to jak dla mnie jest wystarczajaco zwyczajne- pensjonariuszy zakładu psychiatrycznego udzielajacego sie na filmwebie nie udalo mi sie odszukac, ale moze sie myle? Tu nie jest klub fanow Supermana tylko otwarte forum dyskusyjne na temat filmow- tyle w tej kwestii.

,,To forum o Supku nie Kapitanie więc darujmy sobie robienie offu...."

Chodzi mi oglonie o bezkrytyczne podejscie niektorych ludzi do pewnych ekranizacji ich ulubionych kziazek, komiksow- itp.

,,będziesz pisał stek bzdur"

Wiem, ze nie masz za wiele czasu ale mogl bys przytoczyc mi przyklady takiego steku bzdur?

ocenił(a) film na 8
D23

Normalne forum: Np: X-men Avalon, Batcave, Spider-man online, Centrum windows lub wiele wiele innych.

Nie nie nie i jeszcze raz nie!!!!! nie zgodzę się zupełnie z tobą że to forum jest oblegane przez ludzi mądrych. W tym temacie akurat zauważyłem tylko kilka osób z którymi można prowadzić dyskusje natomiast ten temat oblegany jest przez ludzi kompletnie nie znających się na postaci Esa i chrzaniących takie głupoty, że aż się płakać chce. (i nie chodzi mi o to że jest debilem ten który krytykuje film --- nie!!! jest debilem ten który krytykuje film wogóle nie wiedząc o czym pisze.... np. W Imaxie sceny 3D powinny być przez cały film...itd...) Nie będę tutaj cytował wszsytkich postów, które utkwiły mi w pamięci bo mi się poprostu nie chce. Zdecydowanie za mało tutaj ludzi umiejących napisać coś więcej niż tylko: hujowy film...itp lub nienawidzę filmów o superbohaterach --- film mi się nie podobał. Widząc posty takiego pokroju płakać mi się chce... płakać mi się chce, że kulturowy upadek społeczeństwa doszedł w końcu z USA i do nas...

MackKL

A jesli jestesmy przy omaiwaniu bzdur: czy w SR Supek dokonał swej podróży kosmicznej o własnych siłach czy tez przy pomocy technologi ze swej planety?

ocenił(a) film na 8
D23

Nie. Wykorzystał do tego statek kosmiczny. Niestety nawet prequelowe komiksy z SR nie pokazały tego czego oczekiwałem.... jak Kal opuścił ziemię, jego podróży na zgliszcza Kryptona oraz co tam znalazł..... tego możemy się tylko domyślać. Podobno w wersji reżyserskiej SR na DVD bedzie coś więcej o jego podróży... swoją drogą zastanawia mnie skąd wypozyczył ten statek ... ukradł go od imperum czy co?....

Jako, że krypton leży za daleko, aby ES mógł tam dolecieć. Oddychać co jakiś czas musi no i pozatym bez słoneczka pęknął by jak człowiek w próżni kosmicznej. Więc dolot o własnych siłach nie wchodzi w grę...

MackKL

Czyli jeden burak odtracony- a pokazywali ten statek, mowili o nim?

ocenił(a) film na 8
D23

Oglądałeś Superman Returns? Czy mówisz o komiksach SR?

ocenił(a) film na 8
MackKL

"Nie lubimy super-bohaterów? Może lekarz coś poradzi?;)"

Ej panowie to był żart:) Nie trzeba ich lubić, ale zastanówmy się po co tak naprawdę zostali wymyśleni.
Co do błędów to każdy film je ma.
pzdr:)