PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213848
6,1 57 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

z racji tego że Depp to moj ulubiony aktor daje 7/10. tylko 7 bo 2 gwiazdki odejmuję za to ze to musical a nie lubie jak ludzie spiewaja w filmach a jedna gwiazdka za ta krew... jakas dziwna jak dla mnie ale nie jestem lekarzem i nie widuje krwi tetnicznej na codzien. ogolnie film dobry. niezly klimat i swietni aktorzy bo Helena i Alan sa great a do tego dochodzi ten smieszny Cohen [Ali G, Borat czy jak wolicie;] ] 7/10 zdania nie zmienie:D

Lord_Mat

To już śmieszne jest...
Jak można zaniżać ocenę, bo nie lubi się tego gatunku? To po jakiego $%#!@ go oglądałeś? Naprawdę żal...
Co do koloru krwi - a jaka miała być? Jaśniejsza? Przecież film był w ciemnych barwach, więc i krew musiała być ciemna - mi się podobała.

Lord_Mat

jak mozna odjąc 2 gwiazdki, bo się nie lubi tego typu filmu - musicalu??????
śmieszne... jeżeli oglądasz musical to oceń go jak na musical, jesli horror oceniaj jako horror, a nie odejmujesz bo nie lubisz musicali...
żal.......

ocenił(a) film na 6
__Aluszka__

no dokładnie,żal!! jesli ja nie lubie ogladac np.romantycznych komedii to ich nie ogladalam i nie wchodze na forum tych komedii zeby odjac 2 gwiazdki,bo nie lubie tego typu filmow...ehh...

ocenił(a) film na 8
Aleera_2

Nie jestem fanem musicali i wybierając sie na ST miałam świadomość na co się decyduję.Rzadko wybieram musicale wiec początkowo dziwnie mi sie go oglądało lecz po paru minutach a raczej piosenkach spodobało mi sie i gdy przez chwilę nie było śpiewania dziwnie sie czułam :)
Co do koloru krwi to wydaje mi sie ze specjalnie była tak zrobiona aby wyróżniała sie z wszechobecnej czerni i szarości.
Oczywiście nie każdemu ten film przypadnie do gustu i szanuję że był dla ciebie dobry.Mojemu koledze też nie przypadło do gustu że to musical.Kwestia gustu.

Paulina_1108

troche nie rozumiem krytyki ktora na mnie splynela... to jest forum i moge napisac co sadze o filmie. to jest moja wlasna ocena, nie musi wam sie podobac. widze ze tylko jedna osoba spojrzala na to obiektywnie i dzieki za zrozumienie!

ocenił(a) film na 10
Lord_Mat

Ale to tak jakby zarzucać zupie pomidorowej, że jest pomidorową...

Lord_Mat

jest to w sumie pierwszy musical, jaki obejrzałam (bo high school musical obejrzany we fragmentach z nudów się nie liczy?;-P). do tej pory starannie unikałam tego gatunku- i miałam rację, nie przypadł mi do gustu. ale filmowi dałam 8/10 bo są inne powody dla którego warto go obejrzeć.