PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213779
6,0 50 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Niesamowity klimat tego filmu oczarował mnie już od pierwszych minut. Świetna scenografia,fabuła, gra aktorska, zdjęcia, muzyka :) Johny Depp w roli Sweeney Todda idealny. Polecam ten film wszystkim którzy preferują mroczne klimaty z odrobiną niesamowitości :) Polecam!!!

margotmovie

Ja właśnie po obejrzeniu.Też polecam, ale tym osobom,które na widok krwi nie mają mdłości...Klimat extra i według mnie jeden z najlepszych filmów Tima Burtona(mimo,iż wielu uważa go za najgorszy)!Pozdrowienia dla fanów twórczości Burtona:D

margotmovie

Racja. Niesamowity film. Cudowny, klimat. Johnny Depp genialny, znowu pokazał co potrafi:)

Constantiza

Ja się w tym filmie zakochała. Uwielbiam ten duet: Burton and Depp. Mam nadzieję że niedługo też Helenka trafi do niego. Według mnie ten film jest świety pod każdym względem. Wspaniała scenografia co potwierdza oscar, muzyka i piosenki nie do pobicia. Aktorzy perfekcyjnie wcielili się w swoje role.
Oglądałam teatr Sweeney Todd i uważam że godnie go przedstawili, film jest kropka w kropkę taki sam, a nawet lepszy.

ocenił(a) film na 9
margotmovie

Duet: Burton & Depp po raz kolejny pokazali co potrafią :D Nie mogę się doczekać kolejnego filmu, w którym będą współpracować :D:D:D Słyszałam, że Burton zamierza nakręcić "Alicję w Krainie Czarów", a Johnny prawdopodobnie zagra Szalonego Kapelusznika :D:D:D:D To by było dopiero coś...... ;)

margotmovie

Rzeczywiście, film jest niesamowity. Podobał mi się od początku do końca, świetna gra aktorska, dobry reżyser i świetna muzyka... nic dodać, nic ująć.

Saphir

Mam nadzieję, ża tą Alicja w Krainie czarów Burton zrobi po swojemu.

ocenił(a) film na 10
margotmovie

Jest pozytywna ocena:) i zgadzam sie znią. Nie mu tu co prawda zadnych konkretów, ale sa pozytywne emocje :)) Popieram.