Hmm nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek w Polskich kinach był film (oczywiście wyłączając horrory) od 18 lat. Sama nie wiem co o tym myślec :/ czy on jest rzeczywiście taki starszny>?? mi się bardziej zdaje żę to dramat a mniej thriller :p
Prosze o opini osoby które już oglądały film :] bardzo jestem ciekawa co wy o tym powiecie.
Pozdrawiam.
nie tyle straszny, co brutalny.
zresztą czego się spodziewać po opowieści o fryzjerze podrzynającym gardła i jego kumpeli robiącej ciastka z denatów xP
Ale czy bardzo brutalny?? Bo np. weźmy pod uwagę Jeźdźca bez głowy. Niby Horror ale nie był wcale straszny. Moim zdaniem. Można go przyrównac??
Dużo krwi sika ot co. Jednak sam film nie wywołuje obrzydzenia.
Krew, trupy, ciastka z ludzi = 18 lat ^^
nie wiem jak u was ale np u mnie w kinach ten film jest od 15 lat nie od 18 tak jak jest podane na fw...
Jak to w kinach - w jednym wpuszczą a w innym nie ^^ Zależy od tego na jak kompetentnego pracownika trafisz, czy będzie sprawdzał dowód, bywa że czasami wcale się tym nie interesują. A jeśli wyglądasz na około 18 lat i będziesz razem z grupką przyjaciół, to niemal gwarantowane, że przepuszczą :P No ale jak mówię, różnie bywa.
Tylko pamiętaj, że zakazy nie biorą się od tak. Skoro jest mowa o ograniczeniu wiekowym tzn. film zawiera materiały dla dorosłych ^^
PZDR.
Jeździec nie bardzo jest horrorem ale dobra :p
No tak, w sumie można go przyrównać, w Jeźdźcu kiedy leci następna i następna głowa już nie robi to na Tobie takiego wrażenia, ze Sweeneym tak samo. ;]
lepiej poproś o zwykły bilet.
to może wtedy nie poprosza o legitymacje tudzież dowód.
Ponoć film brutalny, dużo krwi.
Ale to film Burtona, ja nie moge go opuścić.
i nie interesują mnie ograniczenia.
w opisach film jest od 18 - w silverscreen gdynia od lat 15. Tak czy tak- rzadko zwraca się uwage na to, kto ile ma lat.
hmm po prostu dużo krwi..no i tak jak wspomina mój przedmówca w silver screen w Gdyni film jest od 15 lat a ja właśnie tam ide więc luuuzikk :D
heh wydaje mi sie ,że młodzi oglądają gorsze filmy ;) krew jest bardzo sztuczna.. ja sie tylko lekko wzdrygałam jak ofiary spadały do piwnicy ..nie wygląda to przyjemnie ;p
słuchajcie, a jest w tym filmie coś dla dorosłuch? w sensie że nie krew, brutalność tylko COŚ innego?
Nie, TAKICH rzeczy nie ma. ;p Chyba nawet nie ma żadnego pocałunku, tzn. pocałunku w sensie POCAŁUNKU, a nie muśnięcia się wargami.
^^
Dziwne... mnie nie chcieli wpuścić (Multikino Kraków) na film od piętnastu lat i musiałam grzebać w torbie po legitymacje 15 lat miałam. Więc czasami sprawdzają... ^^
acha.... sluchajcie, czy ten film się nadaje dla 12 latki? tylko tak się pytam...
no niestety w silver screen w Gdyni też coś ostatnio zaczęli sprawdzać ale film tam na szczęście dali od 15 lat a ja mam 17 więc się bardzo cięszę jak już wspominałam :D
Moim zdaniem film wcale nie jest jakiś przerażający, troche brutalny jdnak ona czasem jest w tym filmie śmieszna. Ten film powinien być od 15 lat, myśle, że jest to odpowiedni wiek na ten film. A co do tego czy jest dla 12 latka to nie wiem to zależy jaki on jest, chodzi mi o jego psychiczne nastawienie do takich rzeczy jak film z dużą ilością poderżniętych gardeł i fontanną krwi.
ja mam 15 lat <no dobra, kończę w środę> i wpuścili mnie bez problemu. Tzn w kinie pod tytułem Ars w Krakowie ten film był od 15stu lat (???) nie wiem dlaczego.
;]
Osobiście uważam ze ten film nie jest straszny, aczkolwiek nieco obrzydliwy. <ta mielarka do ludzi, błeeeee>
no mi się pierwszy raz zdazyło, że dowód w kinie sprawdzali. ale brutalny był, trzeba mu to przyznać.. chociaż nie bardziej niż reszta filmów tego typu.
Myślę, że w większości kin nie ma problemu, jak ktoś ma 16, 17 lat (ja byłam w Heliosie we Wrocławiu i nikt dowodów nie sprawdzał).
Ale myślę, że 12-latka raczej by nie wpuścili (te paszteciki z ludzi itd.) i sama raczej bym, nie polecała...
Choć film według mnie jest świetny.
W moim przypadku (Łódź) w Silver Screen'ie film jest od 15. W innych od 18. Tak więc nie było problemu ;) Ogólnie myślę, że nawet 12-latka z kimś dorosłym by wpuścili...
Nie uważam żeby ten film był straszny ja go oglądałam z moim tatą na kompie.Do 18 brakuje mi 6 lat.Mi się bardzo film podobał.