PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213776
6,0 50 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Hmm nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek w Polskich kinach był film (oczywiście wyłączając horrory) od 18 lat. Sama nie wiem co o tym myślec :/ czy on jest rzeczywiście taki starszny>?? mi się bardziej zdaje żę to dramat a mniej thriller :p
Prosze o opini osoby które już oglądały film :] bardzo jestem ciekawa co wy o tym powiecie.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
sweetka

nie tyle straszny, co brutalny.
zresztą czego się spodziewać po opowieści o fryzjerze podrzynającym gardła i jego kumpeli robiącej ciastka z denatów xP

Zdenio

Ale czy bardzo brutalny?? Bo np. weźmy pod uwagę Jeźdźca bez głowy. Niby Horror ale nie był wcale straszny. Moim zdaniem. Można go przyrównac??

ocenił(a) film na 8
sweetka

Dużo krwi sika ot co. Jednak sam film nie wywołuje obrzydzenia.
Krew, trupy, ciastka z ludzi = 18 lat ^^

ocenił(a) film na 9
Lord_Nihilus

To znaczy, że nie wpuszczają do kina niepełnoletnich?
(Tak 15 - 16 lat?)

Coward

nie wiem jak u was ale np u mnie w kinach ten film jest od 15 lat nie od 18 tak jak jest podane na fw...

ocenił(a) film na 8
Coward

Jak to w kinach - w jednym wpuszczą a w innym nie ^^ Zależy od tego na jak kompetentnego pracownika trafisz, czy będzie sprawdzał dowód, bywa że czasami wcale się tym nie interesują. A jeśli wyglądasz na około 18 lat i będziesz razem z grupką przyjaciół, to niemal gwarantowane, że przepuszczą :P No ale jak mówię, różnie bywa.
Tylko pamiętaj, że zakazy nie biorą się od tak. Skoro jest mowa o ograniczeniu wiekowym tzn. film zawiera materiały dla dorosłych ^^
PZDR.

Lord_Nihilus

Ja tam już sama nie wiem :P
Heh poprosze o bilet ulgowy na film od 18 lat :D

ocenił(a) film na 7
sweetka

Jeździec nie bardzo jest horrorem ale dobra :p

No tak, w sumie można go przyrównać, w Jeźdźcu kiedy leci następna i następna głowa już nie robi to na Tobie takiego wrażenia, ze Sweeneym tak samo. ;]

ocenił(a) film na 8
sweetka

lepiej poproś o zwykły bilet.
to może wtedy nie poprosza o legitymacje tudzież dowód.
Ponoć film brutalny, dużo krwi.
Ale to film Burtona, ja nie moge go opuścić.
i nie interesują mnie ograniczenia.

użytkownik usunięty
Kadanada_Hadness

Nie mów, sweetka, że przestrzegasz ograniczeń...xD

ocenił(a) film na 9
sweetka

Tzn., jeśli wybiorę się z osobą pełnoletnią to na pewno mnie wpuszczą?

ocenił(a) film na 7
Coward

powinni .

ocenił(a) film na 10
sweetka

w opisach film jest od 18 - w silverscreen gdynia od lat 15. Tak czy tak- rzadko zwraca się uwage na to, kto ile ma lat.

ocenił(a) film na 9
sweetka

hmm po prostu dużo krwi..no i tak jak wspomina mój przedmówca w silver screen w Gdyni film jest od 15 lat a ja właśnie tam ide więc luuuzikk :D

ocenił(a) film na 10
millcia

heh wydaje mi sie ,że młodzi oglądają gorsze filmy ;) krew jest bardzo sztuczna.. ja sie tylko lekko wzdrygałam jak ofiary spadały do piwnicy ..nie wygląda to przyjemnie ;p

ocenił(a) film na 10
maga89

słuchajcie, a jest w tym filmie coś dla dorosłuch? w sensie że nie krew, brutalność tylko COŚ innego?

ocenił(a) film na 7
jaga_10

Nie, TAKICH rzeczy nie ma. ;p Chyba nawet nie ma żadnego pocałunku, tzn. pocałunku w sensie POCAŁUNKU, a nie muśnięcia się wargami.
^^

ocenił(a) film na 9
calin_a

Dziwne... mnie nie chcieli wpuścić (Multikino Kraków) na film od piętnastu lat i musiałam grzebać w torbie po legitymacje 15 lat miałam. Więc czasami sprawdzają... ^^

ocenił(a) film na 10
calin_a

acha.... sluchajcie, czy ten film się nadaje dla 12 latki? tylko tak się pytam...

ocenił(a) film na 9
jaga_10

Dla 12-latki? Raczej bym nie poleciła...Trochę jednak za brutalnie.

ocenił(a) film na 9
sweetka

no niestety w silver screen w Gdyni też coś ostatnio zaczęli sprawdzać ale film tam na szczęście dali od 15 lat a ja mam 17 więc się bardzo cięszę jak już wspominałam :D

ocenił(a) film na 8
millcia

Moim zdaniem film wcale nie jest jakiś przerażający, troche brutalny jdnak ona czasem jest w tym filmie śmieszna. Ten film powinien być od 15 lat, myśle, że jest to odpowiedni wiek na ten film. A co do tego czy jest dla 12 latka to nie wiem to zależy jaki on jest, chodzi mi o jego psychiczne nastawienie do takich rzeczy jak film z dużą ilością poderżniętych gardeł i fontanną krwi.

MarchGirl

ja mam 15 lat <no dobra, kończę w środę> i wpuścili mnie bez problemu. Tzn w kinie pod tytułem Ars w Krakowie ten film był od 15stu lat (???) nie wiem dlaczego.

;]

Osobiście uważam ze ten film nie jest straszny, aczkolwiek nieco obrzydliwy. <ta mielarka do ludzi, błeeeee>

ocenił(a) film na 8
Pin_up_Margolcia

Mnie tam obrzydził tylko palec w paszteciku. To było naprawde okropne.

sweetka

no mi się pierwszy raz zdazyło, że dowód w kinie sprawdzali. ale brutalny był, trzeba mu to przyznać.. chociaż nie bardziej niż reszta filmów tego typu.

elizkas

Myślę, że w większości kin nie ma problemu, jak ktoś ma 16, 17 lat (ja byłam w Heliosie we Wrocławiu i nikt dowodów nie sprawdzał).
Ale myślę, że 12-latka raczej by nie wpuścili (te paszteciki z ludzi itd.) i sama raczej bym, nie polecała...
Choć film według mnie jest świetny.

użytkownik usunięty
mrs_t

W moim przypadku (Łódź) w Silver Screen'ie film jest od 15. W innych od 18. Tak więc nie było problemu ;) Ogólnie myślę, że nawet 12-latka z kimś dorosłym by wpuścili...

ocenił(a) film na 10
sweetka

Nie uważam żeby ten film był straszny ja go oglądałam z moim tatą na kompie.Do 18 brakuje mi 6 lat.Mi się bardzo film podobał.

glass_onion

Ja tam wcale nie uważam, żeby Sweeney był od 18 lat. Może nie powinni wpuszczać do kina fanek Johnny'ego(czyli na przykład mnie), bo później piszczą i nie da się tego oglądać xD
Przy okazji, Johnny powinien dostać Oscara za tą rolę.