PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213776
6,0 50 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Film piękny. Demoniczny, słodki, śmieszny, krwawy, ciekawy - to cały Sweeney Todd. Depp& Carter = piękny duet. Helen stworzyła w tym filmie wspaniała kreację, mogę nawet zaryzykować określeniem że lepszą niż w Fight Club (tam była wg. wspaniała). A co do Depp'a - mroczne/zagadkowe charaktery to jego specjalność.
Musical na poziomie. Piosenki wpadają w ucho.
Super, 9/10

samper4

Zgadzam się. Jak do tej pory film jest moim faworytem. Zachwycił mnie, i co najważniejsze - ów zachwyt mnie nie opuszcza, tak jak dzieje się z innymi dobrymi filmami. Poza tym, duet Depp&Carter ma za sobą parę wspólnych filmów ;)("Charlie i fabryka czekolady" czy "Gnijąca Panna Młoda") Świetnie do siebie pasują i gdyby pani Carter nie była żoną Tima Burtona... kto wie :D A co do soundtracku, dzień rozpoczynam od niego. (czy to nie mała obsesja? Podobno...)

kRedka_6

noo mój zachwyt trwa już około miesiąc i wcale się nie zmniejsza z czasem.

Ostatni film który oglądałam i mnie aż tak zachwycił to chyba finding neverland, zresztą po charlim i fabryce czekolady też mnie długo trzymało

ocenił(a) film na 10
samper4

Jeden z najlepszych filmów Burtona, i najlepszych filmów roku.
Helena zagrała tu perfekcyjnie, przyćmiewając mocno Johnnego.

Film bez wad, zakładając, że aktorzy to nie zawodowi śpiewacy.
Ogromny plus to Sacha Coen jako Pirelli - gościu fajnie rokzłada napięcie.

U mnie ma [10/10].

ocenił(a) film na 10
samper4

tak, dobry film, prawie bez wad. ja też miesiąc po premierze i cały czas pod wrażeniem.