Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 214204
6,3 49 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Mam pytanko do tych którzy już widzieli,czy film jest godny polecenia?

Santi_2

jeśli trailer ci się podobał i lubisz Burtona to wydaje mi się, że ci się spodoba :)

Uważam, że jest godny polecenia

ocenił(a) film na 9
ezzoo

Bardzo trudno odpowiedzieć na to pytanie. Przypuszczam, że dowiesz się jak obejrzysz :D
A tak na serio, to nie polecam tego filmu jako początek z dziełami pana Burtona, jest bardzo specyficzny, ale a nuż sie spodoba. Opinie są skrajne.
Wg mnie bardzo dobry. Tylko trzeba sie wczuć w ten klimat.

Santi_2

zależy jaki masz stosunek do filmów burtona jeśli go lubisz to ci się spodoba, no i dużo robi tu rola johnnego

ocenił(a) film na 9
Santi_2

Znajdź gdzieś i posłuchaj sobie paru utworów z soundtracku... jeśli stwierdzisz... tak jak ja... że są świetne, to film w całości na pewno Ci się spodoba;) Ja polecam gorąco, byłam na tym filmie w kinie dwukrotnie;)

użytkownik usunięty
Santi_2

Zależy też od tego, czy lubisz musicale. Muszę uprzedzić, że co praktycznie pięć minut któryś z bohaterów śpiewa, ale ponieważ bardzo lubię musicale w ogóle mi to nie przeszkadzało. Johnny Depp ładnie śpiewa :)

ocenił(a) film na 10

Byłam na tym filmie w kinie z kolezanka, ona jakos w połowie zaczeła mówic ze film a szczegolnie to ciągle spiewanie ja meczy.
A ja wprost przeciwnie ogladalam w pelnym przejeciu, raz sie smialam, raz smucilam. Lubie musicale wiec to moze dlatego mnie nie meczyly te ciagle partie wokalne ;p (zgadzam sie z osoba powyzej Johnny baardzo ładnie spiewa ;D)
Wiec to chyba zalezy od czlowieka co mu sie podoba.
Ale jesli chodzi o mnie bardzo polecam ten film :)

ocenił(a) film na 10
Santi_2

film jest fantastyczny!!!! Ja nie widziałam żadnego dzieła Burtona, ale i tak mi się ten spodobał od razu. Na początku także ten śpiew trochę mi przeszkadzał, ale później wczuwasz się w klimat i siedzisz w napięciu, więc śpiew przestaje przeszkadzać... ba! nawet czekasz aż Johnny znów zaśpiewa... on ma cudowny głos... :) w ogóle cały jest cudowny... ja może tydzień temu oglądałam "Sweeney..." i jeszcze się nie wybudziłam z mrocznego klimatu... ciągle słucham soundtracków i przypominam sobie sceny... :) chcę go jeszcze raz obejrzeć i to koniecznie!! :) polecam ;)
ale właśnie - jeśli lubisz musicale. SPRóBUJ A POLUBISZ ;)

ocenił(a) film na 10
keira

Ja myślę, że musisz zaryzykować, bo rzeczywiście w przypadku tego filmu pana Tima opinie są skrajne, tu nie wystarczy lubić tylko Tima i jego klimatów,bo... rzeczywiście film jest specyficzny, oczywiście nie jest to musical w którym częste są jakieś zbiorowe sceny tańca i śpiewu, tutaj każdy bohater jest oddzielną osobowością, ale historia opowiedziana jest za pomocą samych niemal piosenek, a opinie na temat ich wykonania są różne ;> moim zdaniem jest dobre
na razie oglądałam raz, na kompie niestety, czekam może uda mi się obejrzeć w kinie.. jak nie to na pewno zafunduje sobie jeszcze co najmniej jeden seans ; ) mimo wszystko jednak polecam...o przede wszystkim nie przerywaj nawet gdyby ci sie nie spodobało przed końcem ;>
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
maga89

Dla mnie film jest ARCYDZIEŁEM pod każdym względem, dlatego tak jak już tu wyżej napisano, jeśli gustujesz w klimatach, które tworzy Tim Burton, to się nie zastanawiaj tylko pędź do kina puki jeszcze limit seansów się nie wyczerpał - na kompie czy tv nie doznasz takich wrażeń jak na dużym ekranie ];)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
lepakkomies

A końcowa scena za mocna - prawie się poryczałam ]XP

Santi_2

Czy godny polecenia? Po pierwsze TO MUSICAL. Ten gatunek trzeba po prostu lubić. Jeśli tak jak niektórzy masz zamiar narzekać że za dużo śpiewania (jasne, nie warto dowiedzieć się co to jest, czy horror czy komedia...ważne że Depp, nie? Litości...), to lepiej nie oglądaj ;) Jeśli jednak musical jest bliski twojemu sercu - polecam. Dla mnie ten film jak na razie jest niczym Złoty Cielec - Wychwalam go pod niebiosa i codziennie składam ofiarę ;)